30/05/2024 - 14:52
Més

  El veïnat acepta la reforma prevista per al carrer Sant Antoni

  Altres notícies

  La reforma prevista per l’Ajuntament d’Ontinyent al Carrer Sant Antoni fa un nou pas cap a la seua materialització. El veïnat del carrer i del barri del Poble Nou, juntament amb representants i tècnics municipals i membres d’entitats i associacions participava aquest dimecres en una reunió a la qual es donaven detalls del projecte bàsic de l’actuació, al que donaven suport majoritari i valoraven positivament.

  El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que d’aquest projecte bàsic destaca la creació d’una nova plaça i zona d’esplai per a la ciutadania, amb un redisseny “marcat per l’aposta de posar en primer plànol als i les vianants, la seua confortabilitat i la seua seguretat, una aposta que segueix les directrius del procés previ de participació ciutadana realitzat per redissenyar la zona, així com les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)”, destacava.

  El projecte bàsic, elaborat per la UTE Miguel del Rey Aynat–AIG Arquitectura, contempla contempla que la nova plaça mantindrà el carril dret de circulació (que no donarà accés a la Plaça Coronació) i anul·larà l’esquerre, creant un nou espai on es mantindrà la font existent datada en 1893; s’augmentarà la vegetació amb espècies autòctones i conservant els arbres existents; i s’introduirà un nou paviment de tipus mosaic a la calçada. Així mateix, es renovarà el subministrament d’aigua, clavegueram i s’aprofitarà per instal·lar gas ciutat i telecomunicacions.

  Joan Sanchis explicava que el projecte “va en la sintonia del que es va plantejar al procés Ontinyent Participa, que és d’on va sorgir la idea, i del grup de treball i els tallers que es van posar en marxa posteriorment. Una proposta que dona prioritat als i les vianants; ponderant aspectes com la importància d’esta zona per a les festes i tradicions com les fogueres i processons, i sobretot la qualitat de vida de les persones”. En aquest sentit, les places d’estacionament s’eliminen a excepció d’aquelles que es reserven per a càrrega i descàrrega, tot i que el regidor avançava que s’està treballant en la creació de nous espais d’estacionament als voltants.

  Després de la validació d’aquest projecte bàsic, el següent pas serà l’aprovació d’un projecte d’execució i l’inici del procés de contractació, estant previst que les obres, que compten amb dotació pressupostària als pressupostos municipals de 2021, puguen començar a l’últim trimestre de l’any.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -