01/12/2023 - 21:02
Més

  El TSJCV Reconeix el dret a Indemnització a una mare per mala praxis a l’Hospital d’Ontinyent

  Altres notícies

  La Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del *TSJCV ha dictaminat una sentència que reconeix parcialment el dret a indemnització d’una dona que va enfrontar la pèrdua del seu bebè en un embaràs d’alt risc en 2014. El tribunal considera que l’atenció mèdica que va rebre no va complir amb els estàndards professionals requerits.

  Al març de 2014, la mare en qüestió va acudir a l’hospital d’Ontinyent a causa de molèsties abdominals. Els monitoratges van llançar resultats preocupants, la qual cosa, segons el tribunal, degué donar lloc a dues possibles accions: el seu ingrés en el mateix hospital o la seva derivació a l’Hospital de Xàtiva. No obstant això, cap d’aquestes mesures es va dur a terme en aquest moment.

  El tribunal basa la seva decisió en l’aplicació de la doctrina del Tribunal Suprem coneguda com a “pèrdua d’oportunitat”. Aquesta doctrina sosté que, encara que una atenció mèdica adequada conforme als estàndards professionals no garanteixi necessàriament la prevenció de la mort del fetus, sí que va haver-hi una pèrdua de les expectatives de supervivència a causa de la negligència mèdica.

  Aquest cas subratlla la importància de seguir els protocols mèdics establerts i respectar els estàndards professionals en situacions crítiques. La mare ha obtingut un reconeixement parcial del seu dret a una compensació per aquesta tràgica pèrdua. No obstant això, és important esmentar que la decisió deixa oberta la possibilitat d’apel·lacions davant el Tribunal Suprem.

  La sentència emesa per la Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del *TSJCV emfatitza la necessitat de garantir l’atenció mèdica adequada i el compliment dels protocols per a salvaguardar la seguretat dels pacients i prevenir tragèdies com la que va experimentar aquesta mare.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -