30/05/2024 - 15:31
Més

  El poliesportiu d’Ontinyent acollirà dissabte el circuit de tenis base “Creciendo en Valores”

  Altres notícies

  La VIII Setmana Pedagògica d’Ontinyent commemorarà el 90 aniversari de la realitzada en 1934, i que va servir de germen per a la represa de l’activitat en l’època moderna. El regidor d’Educació, Ferran Gandia, presentava aquest dimecres una programació “que presta atenció a aspectes d’interés com la innovació als centres, l’absentisme o la identitat cultural”, amb activitats que es desenvoluparan íntegrament al Campus Universitari excepte l’escola de Families a la Sala Gomis, el II Congrés de Ciència Jove al Centre Cultural Caixa Ontinyent i la Fira de l’Estudiantat en la Plaça de l Concepció.

  En concret, la programació s’iniciarà dilluns 15 a les 18:00 hores amb una conferència inaugural a càrrec de la professora Tudi Torró Ferrero, al voltant de la identitat cultural i la transmissió des de l’escola del sentit de pertinença. Acte seguit, a les 19:00 hores, el professor Manuel Requena Collado presentarà la reedició del llibre “La llengua valenciana a l’escola” de Nicolau Primitiu, un volum editat en 2004 commemorant els 70 anys de la Setmana pedagògica de 1934, i que ara es reedita coincidint amb el 90 aniversari.

  Dimarts 16 d’abril es presentarà el Pla Municipal d’Absentisme per a equips directius i d’orientació dels centres educatius de la ciutat, “un tema molt important en el que hem de ser molt estrictes, ja que és un problema que cal controlar perquè va en augment a la societat moderna”. Ennguany, la mostra de projectes innovadors dels centres educatius d’Ontinyent es repartirà en dues sessions, dimarts 16 i dimecres 17 a les 18:00 hores, “ja que la majoria de centres han elaborat projectes d’aquest tipus com a eina pedagògica i cal facilitar-los la seua difusió”.

  També dimecres 17 a les 18:30 hores a la Sala Gomis, i amb l’organització del pacte territorial per a l’ocupació ACTAIO, tindrà lloc l’activitat “ajuda al teu fill o filla a decidir el seu futur professional”, adreçada a les families i alumnat per a que decidisquen el seu futur laboral en les millors condicions possibles en base a la proposta educativa amb que es compta a la zona.

  Dijous 18 d’abril de 9:00 a 13:30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent el II Congrés de Ciència Jove organitzat pels departaments de Biologia i Geologia dels Instituts de l’Estació, Jaume I i Pou Clar. En esta activitat seran els mateixos alumnes els qui actuaran com a ponents, destacant que una de les xerrades serà impartida per antic alumnat que està treballant al sector dins i fora d’Ontinyent, alguns fins i tot en l’àmbit internacional.

  En la vesprada d’eixe dia a les 18:30 hores ea farà el tradicional reconeixement a mestres jubilats al curs anterior, que en esta ocasió seran 10, d’un total de 8 centres d’infantil, primària i secundària. Finalment, la VIII Setmana Pedagògica conclourà divendres 19 amb una nova edició de la Fira de l’Estudiantat a la Plaça de la Concepció, on es comptarà amb 26 expositors i parades d’un total de 26 centres de secundària de les Comarques Centrals; centres educatius de persones adultes; centres d’idiomes; entitats vinculades a l’administració i centres de FP amb seu a Ontinyent, Alcoi i Petrer.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -