La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat d’Alacant (UA) han organitzat per a aquest dissabte 1 de juny una jornada oberta al públic per a col·laborar en la redacció del I Pla Estratègic de Joventut de la ciutat.
El Pla s’elabora en base a l’acord de col·laboració signat entre l’Ajuntament i la UA, del que l’alcalde, Jorge Rodríguez, destacava que “és el primer que es fa d’estes característiques a la ciutat i ens permetrà atendre millor les necessitats de la joventut també a mitjà i llarg termini. Un dels eixos estratègics del Govern d’Ontinyent sempre ha estat potenciar el vincle entre Ontinyent i la Universitat, i aprofitant aquest vincle anem a comptar amb un Pla amb la garantia de serietat que dona el treball de l’equip del departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant”, explicava.
La jornada gratuïta, a la qual cal inscriure’s emplenant el següent formulari http://cort.as/-Irpj, tindrà lloc al Centre d’Iniciativa Cultural (Aula 207 UNED). L’activitat començarà a les 9:30h amb la presentació de la jornada a càrrec de l’Ajuntament i de la Universitat d’Alacant. El matí es dividirà en tres sessions diferenciades. La primera d’elles serà una taula redona que comptarà amb les intervencions de joves i de membres de diverses associacions que debatran sobre l’estat actual i futur de la joventut a Ontinyent. La jornada continuarà a les 11:00h amb un taller participatiu i cap a les 13:30h tindrà lloc el debat de cloenda on intervindran representants de la Universitat d’Alacant, del Consell Local de la Joventut i de l’Ajuntament d’Ontinyent.
Tal com va avançar el rector de la UA, Manuel Palomar, el Pla tindrà 3 gran línies: Educació, ocupació i empreniment; cultura, oci, participació i esport; i emancipació, vivenda, igualtat i salut. Una acció “totalment estratègica, que permetrà dissenyar les polítiques de joventut des de baix, per la qual cosa va a ser fonamental la participació de la ciutadania”, destacava.
El regidor coordinador d’Educació, Óscar Borrell, animava a “tota la joventut d’Ontinyent a participar d’esta activitat perquè la seua opinió ens ajudarà a dissenyar les polítiques de joventut” i recordava que al llarg d’esta legislatura des de la seua àrea “s’ha estat treballant en la confecció d’un Pla de Joventut participat pels joves amb entrevistes i fòrums gràcies al personal adscrit de la beca Postgrau de la Diputació de València, un treball que ha servit d’embrió per elaborar ara el Pla Estratègic comptant amb les aportacions de la Universitat d’Alacant.
Borrell destacava el treball realitzat amb el jovent d’Ontinyent en aquesta legislatura “en la què a més de comptar per primera volta amb una programació municipal d’activitats estable i continuada, s’ha invertit en recursos humans: hem apostat per poder disposar de personal permanent amb la persona becària de Postgrau de la Diputació de València; hem augmentat les hores del personal destinat a joventut des del Gabinet Psicopedagògic Municipal i també hem contractat dues tècniques de joventut al marc del programa Avalem Joves”, assenyalava.