29/01/2023 - 6:59
Més
  IniciOntinyentEl Govern rebaixa l'IVA del gas natural del 21% al 5%

  El Govern rebaixa l’IVA del gas natural del 21% al 5%

  El Consell de Ministres, a petició del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, i el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, ha aprovat un Reial decret llei amb diverses mesures d’àmbit energètic, com la rebaixa de l’IVA des del 21% fins al 5% en els subministraments del gas natural, pèl·lets, briquetes i llenya, amb un estalvi per als consumidors d’uns 210 milions d’euros; la possibilitat que la cogeneració abandone temporalment el seu règim retributiu regulat, de manera que se li aplique el Mecanisme Ibèric; o la creació d’un nou servei de resposta activa de la demanda que augmentarà la flexibilitat i la seguretat del sistema elèctric.

  La rebaixa de l’IVA del 21% al 5%, tipus mínim autoritzat per la legislació comunitària, beneficiarà a tots els subministraments de gas natural, inclosos els destinats a les calderes de les comunitats de veïns. Fins al 31 de desembre de 2022 s’aplicarà el tipus reduït als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de gas natural, facilitant l’accés a aquest fonamental subministrament davant l’arribada de l’hivern i proporcionant un estalvi estimat de 190 milions als consumidors.

  La reducció impositiva també s’aplicarà a pèl·lets, briquetes i llenya, substitutius ecològics del gas natural procedents de biomassa i destinats a sistemes de calefacció, els preus de la qual s’han incrementat considerablement amb la proximitat de l’hivern. Proporcionarà un estalvi estimat en 19,4 milions als consumidors.

  La rebaixa de l’IVA en el gas natural i els altres biocombustibles s’afig a lapotent rebaixa fiscal aprovada progressivament per l’Executiu sobre l’electricitat, que ha deixat l’IVA també en el 5%, ha situat en el 0,5% el tipus de l’Impost sobre l’Electricitat i ha suspés l’impost al 7% a la generació, amb una incidència econòmica que supera els 10.000 milions.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit