22/02/2024 - 0:52
Més

  El desplegament de fibra òptica arriba al barri medieval de La Vila

  L’Ajuntament d’Ontinyent remet cartes al veïnat per conèixer la demanda real després que tres empreses s’hagen interessat en instal·lar aquesta tecnologia

  Altres notícies

  El desplegament de fibra òptica arriba al barri medieval de La Vila. Si en el mes de maig, s’anunciava l’arribada d’aquesta tecnologia al barri de Poble Nou després que la Comissió de Patrimoni de la ciutat donara llum verda al desplegament al centre històric i després de l’interès mostrar per les empreses, ara són tres les empreses que s’han interessat per instal·lar la fibra òptica al barri més històric de la ciutat.

  Per conèixer el veïnat que estaria interessat en disposar d’aquesta tecnologia, durant els propers dies s’enviaran cartes als i les residents per, en paraules del regidor de Territori, Óscar Borrell, conèixer “bé mitjançant una assemblea veïnal o bé amb una resposta a les cartes que rebran, la demanda real d’aquesta tecnologia en el barri”. El regidor explicava que “tot i ser un assumpte que depèn de la iniciativa privada, des de l’Ajuntament volíem facilitar-ho al màxim per dotar de les mateixes oportunitats de connexió a internet a totes les persones vist el context actual on cada vegada la seua utilització és més freqüent i necessària per a treballar”.

  Per aquest motiu, i com ja va passar en el barri de Poble Nou, des de l’Ajuntament s’habilitarà una partida perque siga el consistori qui amb assumisca el cost de portar el cable a les cases de les persones interessades en tindre aquesta tecnologia. Borrell incidia que “des de l’Ajuntament volem que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats i, per això, assumim aquest cost que d’altra manera les empreses repercutirien en el veïnat”.

  Cal recordar que per poder dur-se a terme el desplegament de fibra òptica al centre històric d’Ontinyent s’han realitzat durant mesos molt de treball per part de l’Oficina Tècnica per poder resoldre els problemes derivats de l’exigent normativa de protecció patrimonial de la zona (el barri de La Vila és Conjunt Històric Artístic i el barri de Poble Nou és Bé de Rellevància Local). Borrell recordava la tasca i implicació en l’anterior legislatura dels aleshores regidors Joan Sanchis (Territori) i Paco Penadés (Enllumenat) per tal que l’Ajuntament prenguera accions que facilitaren aquest desplegament.

  A més, aquest treball se suma el realitzat per l’Ajuntament sempre que ha reurbanitzat un carrer tant en La Vila com en Poble Nou, on ha instal·lat la canalització subterrània per implantar fibra òptica, el que fa que ara sols siga necessari realitzar connexions en punts puntuals, i no absolutament a tota la conducció, fent molt més assumibles els costos d’implantació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -