20/06/2024 - 23:53
Més

  Comencen les netejes de pins a Sant Esteve

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà aquest dimarts a l’entorn de l’Ermita de Sant Esteve l’execució de les neteges de pins en zones massificades que va proposar la ciutadania a l’última edició del procés “Ontinyent Participa”, on va ser la proposta més votada.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandía, explicava que “l’actuació consisteix en dur a terme tractaments silvícoles en una massa de pins procedents de la regeneració natural posterior al gran incendi esdevingut a esta àrea en juliol de 1994. En l’actualitat, la massa presenta una altíssima densitat, amb unes característiques que comporten una gran transmissibilitat del foc en cas d’incendi forestal. Atenent açò, acomplint amb el que es demanava a Ontinyent Participa i atenent els críteris tècnics del departament de Medi Ambient anem a dur a terme estos treballs que tenen una durada estimada d’un mes”, assenyalava.

  Així, van a dur-se a terme aclarides en dues àrees, una primera zona de 3 hectàries de pins al voltant immediat de la pista de Sant Esteve; i altra a una segona zona de 1 hectària entre la pista de Sant Esteve i les proximitats de la capçalera del barranc de la Puríssima. Estes tales permetran reduir la densitat, afavorint l’estat i evolució de la massa al regular la competència. Aparellades a elles, i sobre els seus resultats, es faran podes baixes per afavorir la prevenció d’incendis.

  De manera complementària, l’actuació serà aprofitada per realitzar un desbrossament i poda d’arbustos al camí que porta a l’Ermita per tal de reduir els risc d’incendi a la zona, una intervenció als dos costats d’un tram de 1’8 kilòmetres que ja es va dur fa uns anys però que s’ha tornat a fer necessària. Estos treballs es duran a terme al llarg de la present setmana, i podran incloure talls de trànsit intermitents que seran degudament senyalitzats. El cost del conjunt de la intervenció és de 18.100 euros iva inclòs.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -