Passeig de Benarrai d'Ontinyent. Ruta de salut i esport de la ciutat. Foto de Jordi Casanova per a TVdigitalOntinyent

Canalització per evitar inundacions a Benarrai

L’Ajuntament d’Ontinyent crearà una nova canalització per evitar les inundacions que es produeixen en baixos i cotxeres de la zona de Benarrai durant episodis de fortes pluges a la ciutat. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, avançava al transcurs del ple del passat dijous que el proper pressupost municipal inclourà una partida pressupostària amb dotació econòmica suficient per executar esta inversió atenent als informes tècnics, que apunten la conveniència de replegar les aigües que baixen des de la serra abans que arriben al casc urbà.

Enguix lamentava la situació recentment viscuda pel veïnat de la zona a conseqüència de la DANA, amb inundacions a les seues propietats, “una situació que anem a treballar per evitar que es repetisca”, manifestava. A tal efecte, es preveu la construcció d’una canalització soterrada des de la ronda sud que reconduisca estes aigües, el traçat de la qual anirà determinat per un estudi hidràulic que va a realitzar-se durant les properes setmanes. Estes obres de canalització que són responsabilitat de l’agent urbanitzador de la zona on va a actuar-se, “però on davant el problema latent que està visquent-se, anem a actuar des de l’Ajuntament, repercutint-se les despeses en les quotes d’urbanització quan es desenvolupa la unitat d’actuació prevista”, afegia la regidora.

Abans d’açò, esta mateixa setmana va a executar-se una actuació prèvia consistent en la creació de dos badens que reconduiran les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. La també 1ª tinent d’alcalde assenyalava que “son mesures plantejades per evitar en la mesura d’allò possible els problemes que s’han donat. Cal tenir en compte que en una zona inundable amb les característiques d’aquesta és molt difícil aconseguir una situació de risc zero, però per nosaltres no va a quedar”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …