El Ple d’Ontinyent pren mesures per paliar deficiències de la Mancomunitat

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous una sèrie de mesures davant les greus deficiències detectades al servei de recollida de residus que presta la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida. En concret, la proposta presentada per la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, ha servit per donar llum verda als tràmits perquè la subvenció que dona Ecoembes pel reciclatge ontinyentí siga gestionada directament per l’Ajuntament enlloc de la Mancomunitat, i també reclamar a l’ens comarcal que aclarisca quin seria el cost estimat de la prestació d’un servei òptim sense els dèficits actuals.

Cal recordar que recentment l’Ajuntament d’Ontinyent reclamava en un escrit a la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida la necessitat de millorar el servei de recollida d’envasos lleugers i de paper i cartró prestat actualment. Així mateix, es reclamava el compliment del Conveni marc entre la Generalitat i l’entitat Ecoembalajes España (ECOEMBES), al qual la Mancomunitat està adherit en nom de l’Ajuntament.

Sayo Gandia explicava que la situació actual al voltant dels residus que ha de replegar la Mancomunitat “està tornant-se insostenible”, amb contenidors es veuen continuament desbordats, el que provoca una mala imatge de la ciutat, problemes de salubritat i males olors. Una situació “deficient” des de fa anys, amb contenidors que en la seua majoria tenen més d’una dècada i estan en mal estat, molts estan mal retolats, no tenen una neteja adequada i globalment són molts menys dels necessaris.

Per tal de pal·liar en cert grau les deficiències del servei prestat per la Mancomunitat, l’Ajuntament ha assumit diferents despeses al llarg d’estos anys, com ara la recollida dels voltants dels contenidors desbordats, algunes reparacions i substitucions de contenidors, així com diverses neteges, “però amb els ingressos d’Ecoembes que rep la Mancomunitat s’haurien de cobrir les despeses d’un servei adequat i òptim”, apunta Sayo Gandia.

Per tot això, es reclama que les quantitats aportades per Ecoembes vagen a parar directament a l’Ajuntament d’Ontinyent, que, explica la regidora “pagaria després a la Mancomunitat però això sí, per un servei digne i de qualitat. I per a fer-ho també necessitem que ens diguen quin seria el cost d’aquest servei en condicions per a la recollida d’envasos lleugers, paper i cartró, cosa que els reclamem també en la proposta aprovada”, explicava la regidora. Al text aprovat es dóna a la Mancomunitat un termini màxim de quinze dies per remetre a l’Ajuntament un document on es quantifique el cost d’aquest servei de qualitat, segons les especificacions definides en un informe del departament tècnic de Medi Ambient remés a l’ens comarcal.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El diputat valldalbaidí de Compromís, Jesús Pla, defensarà el Dret Civil valencià al Congrés dels Diputats

Aquest dijous han sigut escollits a les Corts Valencianes els tres diputats i diputades valencians …