Ajuntament i Conselleria es reuneixen per coordinar el calendari d’obres del Pla Edificant a Ontinyent

0
Ajuntament i Conselleria es reuneixen per coordinar el calendari d’obres del Pla Edificant a Ontinyent

Representants de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació s’han reunit esta setmana per fer seguiment del Pla Edificant a la ciutat, que finança l’administració autonòmica i gestiona i executa el consistori ontinyentí per a la nova construcció, reforma o millora d’infrastructures educatives.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell; la 1ª tinent d’Alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix; i l’arquitecte municipal Francisco Martín, es desplaçaven aquest dimarts a València per mantenir una reunió de treball amb la Directora Territorial d’educació de la província de Valencia, Carmina Valiente, i el cap del servei d’Infraestructures Eliseo Amado. En l’encontre es feia seguiment del Pla i es coordinava el calendari de les properes obres després de l’any de pandèmia. Cal tenir en compte que tot i que ja han finalitzat 5 de les 10 obres previstes, amb una inversió d’1 milió d’euros, les que resten són les de major volum, suposant una inversió de 24 milions d’euros i requerint d’una reubicació de l’alumnat mentre es duen a terme.

Així, després dels processos de licitació dels projectes ja lliurats del CEIP Martínez Valls i CEIP Bonavista s’espera que les obres puguen començar enguany, amb l’adequació dels terrenys per als moduls prefabricats. En finalitzar l’obra del CEIP Martinez Valls, començarà l’obra del CEIP Vicent Gironès amb els mòduls i es procedirà a fer l’obra en l’escola. Per a l’IES L’Estació s’està programant que s’inicien en 2022 fins l’any 2024 estudiant als mòduls prefabricats. Per últim s’ha programat que el Conservatori utilitze els mòduls prefabricats des de l’any 2024 fins l’any 2026. Tots estos terminis són orientatius i fruit del treball conjunt de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Ontinyent, i es poden veure afectats per l’evolució de la pandèmia i de la la pròpia gestió de contractació pública.

5 centres amb obres ja executades o en execució

A la ciutat ja s’han gestionat i finalitzat 4 obres en els centres educatius. Es tracta de la retirada d’amiant del Ceip Carmelo Ripoll, a més de millorar l’aillament tèrmic amb un pressupost de 131.446’63€; també s’han realitzat obres en el CEE Vall Blanca amb millora en els patis, climatització i millores en aula taller amb 190.633’67€; al CEIP Lluis Vives s’ha executat millores en l’aïllament i en instal·lacions per facilitar la mobilitat amb 297.440’07€ i per últim en l’IES Pou Clar s’han fet treballs en l’eficiència energètica per 236.109’10€. A més, en l’actualitat s’esta acabant l’obra del CEIP La Solana amb 120.361’57 que es destinarà a la millora de l’eficiència energètica i millores en les pistes esportives.

El regidor d’Educació ha agraït el treball de la Direcció Territorial amb l’exdirector Santiago Estañan, la nova Directora Territorial Carmina Valiente, i el cap d’Infrastructures Eliseo Amado; així com la predisposició mostrada per atendre totes les demandes de la ciutat en el Pla Edificant, que adaptarà les instal·lacions a la docència que es requereix en el segle XXI.

No hi ha articles per mostrar