Ontinyent inicia les xerrades del Pla Municipal contra el Suïcidi

0

Aquest dimarts donava inici el Cicle de Xerrades “La salut mental ajuda el teu benestar” inclòs dintre del Pla Municipal Per a la Prevenció de la Conducta Suïcida. La primera xerrada dedicada al concepte fatiga pandèmica i les conseqüències que la Covid-19 està deixant en la salut mental de la societat obria el camí “per trencar amb el tabú i l’estigmatització que envolta la salut mental i la conducta suïcida”, manifestava la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler.

 

La ponència d’aquest dimarts, a càrrec de les psicòlegues de CRIS-ADIEM d’Ontinyent, Silvia Penadés i Sara Ureña, va abordar l’exposició de les conseqüències psicològiques i emocionals que la Covid-19 ha deixat entre la ciutadania, el que ha fet augmentar als darrers mesos les consultes per ansietat, depressió o problemes per a dormir, entre d’altres. Així mateix, la ponència també va permetre identificar símptomes que pogueren indicar que es sofreix de fatiga pandèmia, com evitar una sobreinformació, apostar per fer exercici físic i gaudir del temps lliure, així com focalitzar-se en el present i no tant en allò que va a passar, perquè això pot generar estrès i ansietat.

Paula Soler exposava que aquest cicle de xerrades té com objectiu arribar a tota la ciutadania perquè “volem que tots els grups de la societat es senten implicats, en un camí cap a la normalització d’una conducta i de la salut mental que hem començat ara. Encara que els resultats els veurem en els propers anys, és important començar a sensibilitzar al voltant d’aquesta realitat i fent-ho implicant a totes i tots”.

El cicle de xerrades continuarà el proper 8 de juny a les 19:00h al Teatre Echegaray amb la conferència sobre “malalties mentals més comuns” i conclourà el 28 de juny amb la ponència “parlar salva vides. Parlem del suïcidi”. Per complir amb la normativa covid, l’aforament serà limitat i caldrà inscripció prèvia telefonant al 674 753 038 o enviant un mail a serso@ontinyent.es

Cal recordar que el Pla Municipal compta amb la participació del personal professional d’ADIEM i d’una mesa de coordinació. Entre les activitats previstes inclou formació a la Policia Nacional i Local; xerrades als instituts, AMPES i Campus d’ontinyent, així com un manual per al correcte tractament de la informació sobre la conducta suïcida elaborat en coordinació amb els mitjans locals i comarcals.