25/06/2022 - 13:30
IniciOntinyent5 artistes plasmaran el seu art a Ontinyent

5 artistes plasmaran el seu art a Ontinyent

L’elaboració de 5 grans murals per part d’artistes de prestigi internacional convertirà a Ontinyent la propera setmana en capital de l’art urbà. La iniciativa, denominada “MurArt”, s’inclou dins del I Festival de Primavera d’Ontinyent, posat en marxa per l’Ajuntament per combinar la promoció cultural amb l’activitat comercial i atraure visitants.

“MurArt” era presentada aquest dijous en roda de premsa per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda i en representació dels artistes, Sara Sáez. Una compareixenxa a la qual l’alcalde destacava que “les activitats del Festival de Primavera com MurArt o MusicArt són una manera diferent de promocionar la ciutat d’Ontinyent tant a nivell comercial com també cultural a través de les nostres associacions locals”. En l’activitat que s’ha presentat hui, Rodríguez incidia que “ens convertirem en punt d’encontre d’artistes professionals d’alt nivell i ser una ciutat de referència de l’art urbà internacional”.

Per la seua part, Úbeda explicava que des del proper dilluns 23 de maig “cinc artistes internacionals i de reconegut prestigi van a realitzar murals en diferents façanes de la ciutat d’Ontinyent que tenen una alçada d’entre 15 i 20 metres” com són Avinguda Vicente Gironés 1 i Avinguda Vicente Gironés 3 (Barri Sant Rafael), Carrer Manuel Taverner 3 i Carrer José Simó Marín 12 (Barri Sant Josep) i Carrer Maians 67 (Barri Poble Nou). El regidor, en aquest sentit, donava les gràcies a “totes les comunitats de propietaris que ens han cedit les seues façanes perquè la seua predisposició junt al treball de l’estudi de Dulk per posar-nos en contacte amb els artistes ha fet possible aquesta activitat que posarà Ontinyent en el mapa”.

Durant la presentació Sáez donava detalls de la trajectòria dels artistes que visitaran Ontinyent entre els quals es troben Mantra (França), reconegut internacionalment pels seus murals a gran escala de col·leccions de papallones; Lidia Cao (A Coruña), especialitzada en el tractament de figures i rostres que tenen una importància destacada en la seua obra; Sebas Velasco (Burgos), amb un perfil més d’il·lustrador ha realitzat exposicions en galeries d’Espanya, Alemanya i els Estats Units; Marina Capdevila (Falset, Catalunya), qui amb colors vius, l’exageració i la ironia narra en les seues obres el desig d’arribar a la vellesa i finalment, l’ontinyentí Dulk, qui tornarà a pintar un mural a la seua ciutat després del realitzat el passat any.

Paral·lelament a la pintura dels murals, s’han previst xerrades a la Biblioteca de Sant Josep amb la presència dels artistes i del professor de la Universitat Politècnica de València especialista en Art Urbà, Juan Canales. Així mateix, i de manera prèvia a l’acte inaugural del mural s’ha programat una ruta artística-cultural el dissabte 28 de maig a les 10h on es podrà parlar amb els artistes.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents