Aquest divendres el Consell de Ministres aprovarà la declaració de zona d’emergència de Llutxent

0

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat “la ràpida resposta” de l’Executiu Central davant la catàstrofe originada per l’incendi de Llutxent. Fulgencio ha subratllat que “d’aquesta manera es posa de manifest que el Govern compleix amb els seus compromisos”.

El delegat ha recordat que el passat 14 d’agost, el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, va anunciar en la visita a la zona afectada pel foc l’aprovació d’una declaració que permetera percebre ajudes als afectats pel sinistre.

Avui, Ábalos ha avançat després de la reunió que ha mantingut amb els presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i d’Aragó, Javier Lambán, que divendres que ve el Consell de Ministres donarà llum verda a la declaració de zona d’emergència perquè arriben les subvencions.

Fulgencio ha indicat que “davant les crítiques, la millor resposta són els fets i la contundent agilitat amb la qual actua aquest Govern”. Així mateix, el delegat ha reiterat “la seua solidaritat i la del Govern amb totes les persones” que van patir aquest “terrible sinistre” i amb els municipis afectats.

A l’aprovació de zona d’emergència se suma també la realització d’obres d’emergència a través de la Direcció general de l’Aigua del Ministeri de Transició Ecològica per un total de 650.000 euros per a mitigar l’impacte ambiental.

Aquesta quantia serà destinada a mitigar els danys patits en el domini públic hidràulic dels diversos llits de la conca del rio Serpis. A més s’actuarà sobre un total de 10 barrancs pertanyents als termes de Gandia, Llutxent i Pinet.

Amb aquestes iniciatives es recuperaran els llits afectats, es realitzaran plantacions d’espècies autòctones i es construiran aquells elements de control de l’erosió que resulten pertinents.

Publicitat