S’augmenta la vigilància als accessos de les serres del terme d’Ontinyent

Els accessos a les serres d’Ontinyent seran més vigilats per evitar el pas indegut de vehicles a motor en aquestes zones. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, ha presidit una reunió amb representants de la Guàrdia Civil (SEPRONA), la Policia Local, els Vigilants Forestals i els tècnics municipals per tal de tractar esta problemàtica que afecta sendes i terrenys forestals.

Fran Quesada assenyalava que “periòdicament arriben al departament queixes d’excursionistes o altres usuaris dels terrenys forestals, sol·licitant una actuació per part de les autoritats competents”. És per açò que el regidor va demanar un informe a l’Oficina Municipal de Medi Ambient sobre la circulació no autoritzada de vehicles per sendes i terrenys forestals d’Ontinyent, on es constatava que hi ha presència de motocicletes tant a sendes de muntanya com en camp a través, sobretot en caps de setmana i dies festius. Igualment, l’informe –que es va dur a terme comptant amb la col·laboració desinteressada de la ciutadania- explica que els impactes ambientals que aquesta activitat genera són impactes directes sobre el sòl i la vegetació; també sobre la fauna; sobre el patrimoni etnològic; sobre activitats d’esplai al medi natural i també impactes sobre paisatge.

“És per això que vam considerar convenient dur a terme esta reunió, que va ser distesa, i a la qual vam presentar aquest informe a les forces de seguretat”, destacava el regidor. Fran Quesada explicava que tots els assistents manifestaren el seu compromís a intensificar tant el control com la vigilància als accessos a les serres, i especialment a les que envolten el Paratge Natural Municipal del Pou Clar, i fer complir el Decret 8/2008 del Consell pel qual es regula la circulació de vehicles per terrenys forestals. “Pensem que és una actuació necessària no sols per evitar que es facen malbé les sendes, sinó també per eliminar el perill d’incendi que poden provocar les restes de qualsevol tipus d’accident”, incidia el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Es rehabilita la cúpula del Passeig de Benarrai

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a realitzar obres de rehabilitació de la cúpula del Passeig …