Renoven la senyalització de quatre rutes senderistes

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha renovat la senyalització horitzontal i vertical de quatre rutes senderistes homologades del terme, i va a coorganitzar amb el Centre Excursionista d’Ontinyent (CEO) un cicle de recorreguts guiats per les mateixes.

La regidora de Sostenibilitat i també de Turisme, Sayo Gandia, explicava que el reacondicionament de la senyalètica d’estos recorreguts, la renovació de les homologacions en les sendes on s’han fet canvis i la seua promoció “és una idea que va partir del CEO al Consell Local de Medi Ambient, i que ens va semblar molt interessant. Des de la regidoria de Turisme vam aconseguir una subvenció de la Conselleria de Turisme al 50% per atendre esta demanda, i una volta s’ha renovat la senyalètica anem a promoure l’ús i gaudi de les sendes amb el cicle que coorganitzem amb el Centre Excursionista”, manifestava.

Es tracta de quatre recorreguts amb prop de 60 quilòmetres pel terme i els voltants, per la Senda del Cinquentenari (PR-CV 306, 22’4 kms, lineal) que serà visitada el 18 d’octubre; la Senda del Barranc dels Tarongers (PR-CV 122, 10’6 kms, circular) que serà visitada el 29 de novembre; quedant per a dates posteriors encara per concretar les visites a la Senda dels Enginyers (PR-CV 121, 16 kms, lineal) i la Senda de Gamellons (SL-CV 19, 7’7 kms, circular). L’assistència a estos recorreguts guiats serà en grups de màxim 30 persones amb mesures de seguretat anticovid-19, sent necessari inscriure’s al whatsapp del CEO (606 515 619) a la setmana prèvia a cada visita. Per a les rutes lineals es comptarà amb un servei d’autobús per evitar doblar el recorregut per tornar al punt de partida.

El President del Centre Excursionista d’Ontinyent, José Vicente Penadés, tenia paraules d’agraïment per a la regidora Sayo Gandia i l’Ajuntament pel treball fet en la renovació i promoció d’estes sendes, i feia una crida a la participació “enmig d’una situació sanitària que ens ha fet canviar les nostres vides, i en la que ens alegra molt retrobar-nos i reprendre les eixides a la muntanya tenint en compte les noves normes”, manifestava.