Naix el primer acord per controlar les colònies de gats al nucli urbà d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Protectora d’Animals de La Vall d’Albaida col·laboraran per controlar les colònies de gats al nucli urbà de la ciutat. La Junta de Govern Local ha aprovat per unanimitat una proposta de conveni entre ambdues entitats amb el que es pretén controlar les colònies i la salut dels felins, reduir la brutícia i augmentar la sensibilitat veïnal sobre la convivència amb estos animals. Les accions a emprendre anualment partiran d’un pla d’actuació que inclourà un cens de gats per colònies, un pla d’esterilització, vigilància sanitària i formació de voluntaris alimentadors.

L’acord, que serà signat en breu per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i representants de la Protectora, contempla una aportació de fins a 3.000 euros anuals per part de l’Ajuntament per a la cura i control dels felins sense llar, inclosa als pressupostos municipals de l’àrea de Territori que coordina Rebeca Torró.

La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, recordava que “La llei valenciana sobre protecció dels animals de companyia reconeix les funcions de les Associacions de Protecció i Defensa dels Animals de Companyia, i l’Ordenança municipal de Protecció i Tinença d’Animals estableix que l’Ajuntament pot ajudar a estes entitats. Amb aquest acord podrem conèixer les colònies, controlar la seua salut i alimentació i evitar la proliferació incontrolada, el que serà beneficiós per la convivència entre persones i animals a la ciutat”, assenyalava.

Al conveni també s’inclouen despeses com campanyes de difusió i sensibilització o la senyalització de les àrees de les colònies. Per al seguiment, execució i interpretació de l’acord es crea una comissió de seguiment mixta, composada per dos representants de l’Ajuntament i dos representants de La Protectora. La durada inicial del conveni serà de dos anys.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar …