21/04/2024 - 18:13
Més

  Prohibides les cremes a Ontinyent fins al 17 d’octubre

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha recordat a la ciutadania la prohibició de realitzar cremes de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals en tot el terme municipal fins el proper 17 d’octubre. La RESOLUCIÓ de 12 de maig de 2017, de la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, sobre modificació del període de cremes, va ampliar amb caràcter permanent la prohibició fins esta data, de manera que les cremes agrícoles estan prohibides des de l’1 de juny fins el 16 d’octubre, ambdós inclosos.

  Aquest canvi ja figura en el Calendari de Cremes que elabora l’ajuntament per a 2018. A partir del dimecres 17 d’octubre ja es podran realitzar les cremes segons el calendari establit al Pla Local de Cremes, i sempre que no s’haja declarat l’alerta dos o tres. S’haurà de comprovar este fet abans de realitzar la crema. Pel que fa a l’horari, les cremes han de finalitzar abans de les 13:30 hores, i no es poden fer cremes agrícoles després d’eixa hora.

  La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, ha recordat a la ciutadania la necessitat de respectar la prohibició de fer cremes, recordant que l’Ajuntament disposa d’un servei gratuït de trituració in situ de restes agrícoles, de manera que les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar en els seus bancals poden sol·licitar, a través d’una instància, que el consistori acudisca in situ a triturar aquestes restes vegetals, creant una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la pròpia terra, evitant així la seua crema i l’emissió de gasos perjudicials a l’atmosfera. Per últim, des de la regidoria s’ha recordat també que les restes vegetals es poden portar a l’ecoparc municipal, però que en cap cas es poden deixar pels voltants dels contenidors municipals existents al disseminat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -