El Ple d’Ontinyent està previst que aprove este dijous l’adhesió directa al conveni amb l’entitat Ecoembes per tal d’acabar amb les deficiències del servei de recollida selectiva que presta la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament ingressarà directament la subvenció d’Ecoembes que fins ara està rebent la mancomunitat pel reciclatge dels veïns i veïnes d’Ontinyent, una de les ciutats líders en Espanya pel que fa a la recollida selectiva d’envasos i cartró.

El Govern d’Ontinyent, segons ha exposat Sayo Gandia, regidora de Medi Ambient, pretén que aquest nou ingrés servisca per a finançar les millores i pal·liar les greus deficiències detectades al servei de recollida que presta la Mancomunitat, l’ens comarcal amb qui l’Ajuntament té contractat el servei fins a l’any 2021. Contenidors desbordats, problemes de salubritat i males olors són algunes de les deficiències detectades sobretot durant l’època de Nadal i Cap d’Any. Molts dels contenidors, a més, es troben en mal estat, no tenen una neteja adequada o són insuficients per a la demanda existent.

Sayo Gandia recordava que tot i ser competència de la Mancomunitat, l’Ajuntament ha vingut fent algunes accions com recollida i neteja dels voltants dels contenidors desbordats, reparacions o substitucions de contenidors, i incidia en què “amb els ingressos d’Ecoembes que ha vingut rebent la Mancomunitat s’haurien de cobrir les despeses d’un servei òptim i adequat”. Ara, en passar a rebre directament la subvenció d’Ecoembes, l’Ajuntament podrà exigir un millor servei i tindrem marge de maniobra econòmica per poder realitzar campanyes de sensibilització per a un bon ús dels contenidors, que ara no es fa”.

La regidora explicava que la millora de la gestió dels residus “és un camí que hem de seguir treballant de cara al compliment dels requisits del Pla Integral de Residus que entrarà en vigor el proper any 2023”, manifestava.