Compromís per Ontinyent. Nicolau Calabuig i Paloma Alberola

Compromís per Ontinyent proposarà millorar la neteja viària al Ple de l’Ajuntament

La passada setmana, Compromís per Ontinyent registrava la seua proposta per la millora de la neteja viària a la ciutat, que serà debatuda i votada en el Plenari ordinari de l’Ajuntament d’aquest dijous. La moció planteja una sèrie de propostes encaminades a millorar la neteja i manteniment de l’entorn urbà d’Ontinyent, tant des del punt de vista del benestar de la ciutadania i la salubritat, com en allò referent a l’aspecte estètic dels carrers, voreres i parcs.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat la necessitat de portar al Plenari una proposta així, ja que “algunes zones del nostre entorn urbà presenten una degradació i brutícia molt preocupant, que cal afrontar. Als nostres carrers i voreres trobem excrements de gos, cigarretes, envasos i altres residus que deterioren la imatge de la ciutat. A més, les zones del voltant dels contenidors, la neteja de les quals és competència municipal, apareixen sovint plenes de deixalles que no poden reciclar-se en aquests contenidors, com mobles, roba, joguets o electrodomèstics”.

Així mateix, Calabuig ha destacat que “a Ontinyent comptem amb un servei de neteja viària a càrrec del pressupost municipal, que veurà incrementada la inversió per a 2020. És un bon primer pas de cara a resoldre el problema. També tenim altres serveis, com l’ecoparc fixe i l’ecoparc mòbil del Consorci de Residus, o els plans de neteja intensa que l’Ajuntament fa en alguns moments de l’any. No obstant això, tot açò sembla que no està sent suficient, si observem les queixes de la ciutadania i l’estat dels carrers”.

La moció de Compromís per Ontinyent recull una sèrie de propostes i iniciatives que tenen com a objectiu millorar la neteja viària, tant des del punt de vista del servei, com en l’àmbit de la sensibilització i la implicació ciutadana. Així, es proposa que s’augmente la freqüència i s’intensifique la neteja, i que es detecten les zones més afectades, com és el cas del Poble Nou, i s’actue per revertir la situació, ja que la situació de brutícia afecta negativament a la revitalització del centre històric.

A més, es proposa la coordinació entre diverses àrees municipals per posar en marxa campanyes de sensibilització i informació orientades a totes les edats, sumant l’àmbit educatiu i el teixit social de la ciutat.

Per últim, es demana l’establiment d’una regulació clara respecte a les conductes relacionades amb la neteja d’excrements i orina de gossos, incloent l’obertura d’un procés de debat sobre les accions o sancions que caldria aplicar sobre les persones infractores.

El portaveu Nico Calabuig ha conclòs incidint en què “aquesta és una proposta constructiva que esperem que compte amb el vot favorable de la Vall ens Uneix i el Partit Popular. Cal que treballem units i posem en marxa totes les iniciatives possibles encaminades a poder gaudir d’un Ontinyent net i cuidat per al present i el futur”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …