20/05/2024 - 4:45
Més

  Palomar i Salem próximes rutes d’Obrim les Portes de la Vall

  Altres notícies

  El passat dimecres 1 de maig, a les 10.30h, l’ajuntament de L’Olleria va acollir a unes 120 persones per tal de realitzar la ruta d’Oficis il·lustres de l’Olleria. L’alcalde de la població, Jose Vidal, va donar la benvinguda i va acompanyar a tots els turistes durant tot l’itinerari. Per la seua part Jesús Engo, regidor de Cultura, va explicar la temàtica de la visita i va donar pas a les informadores turístiques. La ruta prevista per aquesta ocasió va començar des de l’ajuntament cap a la Casa Santonja on es van exhibir, en directe, una mostra de 6 oficis artesanals del municipi. Durant tot el mati el públic assistent va poder contemplar el treball dels professionals del sector del vidre que mostraren com bufant i amb un forn prenen forma les peces. També hi havia un artesà decorant el vidre, pirotècnics ensenyant l’art de la pólvora, a més a més, un fuster, un cisteller i una embogadora de cadires van compondre la mostra artesanal.

  Obrim-les-Portes-de-la-Vall-Bocairent-2013Posteriorment, van assistir a l’exposició fotogràfica d’ Oficis il·lustres en el record”. Una exposició que es va completar amb la projecció d’un vídeo sobre l’últim congrés de “Foc Antic Vila de l’Olleria”. Després d’aquesta exposició i de forma opcional els participants van visitar la sala de les al·legories. La ruta va finalitzar amb un exquisit  refrigeri.

  El passat dissabte 4 de maig, a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Bocairent un grup de turistes per tal de realitzar la ruta Seguint les petjades de Joan de Joanes”. Durant el recorregut els turistes van descobrir la vida del pintor des de l’arribada a Bocairent, així com les pintures ubicades en l’altar major de l’església de Nostra Senyora de Assumpció i finalment la mort. La ruta va concloure amb la pujada al Sant Crist.

  La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a través del Departament de Turisme de la Mancomunitat i amb la col·laboració dels municipis de la comarca organitzen les rutes a El Palomar i Salem.

  Dissabte 11 de maig:El Palomar

  A les 12:30h des de l’ajuntament d’ El Palomar es realitzarà la ruta “Descobreix els encants d’El Palomar i la festa del Xop”. L’itinerari previst per aquesta ocasió serà la plaça del Xop on començarà el ball dels pastores, seguirem el ball dels pastores de la mà de Joan Sancarles qui guiarà la visita pels carres del poble acompanyats de la musica i dels pastorets. Finalitzat el recorregut ens traslladarem a la Font de Sis on es servirà un dinar per a tots els assistents al preu de 10 euros. Després, a les 16:30 hores tindrà lloc la tradicional tallà del xop al mateix paratge i trasllat a braços per tots els joves d’El Palomar fins la plaça del Xop, on es celebrarà la tradicional plantà sobre les 18:30 hores. Tot seguit, al voltant de les 19:30 hores, hi haurà una cacauà (faves, cacaus, beguda…) a la mateixa plaça per a tot els participants en la festa i els visitants.

  Diumenge 12 de maig: Salem

  Es realitzarà la ruta natural l’herència del reg musulmà de la font i la bassa d’Elca. Es tracta d’un itinerari circular que discorre per un esplai replet d’infraestructures hidràuliques d’herència àrab, on podrem gaudir de la font de la plaça, la basa de Montxereví, la font i la bassa d’Elca així com observar les magnifiques vistes panoràmiques de la serra de la Barcella i paisatges agrícoles. Finalitzarem amb un xicotet refrigeri. Cal dur calçat adequat i roba còmoda per a caminar.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -