La Fira d’Ontinyent duplica les paradetes i amplia a 37 les atraccions mecàniques

0

Els voltants del recinte firal albergaran prop de 200 llocs de venda a més de l’exposició de 200 vehicles en “Firauto” i una nova fireta de multicoleccionisme i antiguitats.

L’alcalde destaca l’interès de complementar la Fira d’Atraccions amb activitats per a totes les edats i aprofitar-la com a element de promoció de la ciutat.

37 atraccions mecàniques per majors i menuts, 200 paradetes i llocs de venda amb productes de tot tipus, 200 vehicles nous i d’ocasió en exposició al carrer, o una nova fireta de multicoleccionisme i antiguitats amb la participació de 40 comerços, associacions i clubs, són alguns dels atractius que presenta la Fira de Novembre d’Ontinyent, que se celebra aquest cap de setmana a la capital de la Vall d’Albaida.

L’alcalde de la ciutat i regidor de Festes, Jorge Rodríguez, destaca l’interès de complementar la Fira d’Atraccions amb activitats per a totes les edats “i fer-la cada volta més atractiva per a les localitats veïnes, perquè ha de convertir-se en un element més de promoció econòmica de la ciutat”, assenyalava.

La Fira de Novembre, nascuda per privilegi reial l’any 1418, i evolucionada a fira d’atraccions mecàniques, comptarà enguany amb un total de 37 d’aquestes, 25 infantils i 12 per a majors, destacant el retorn d’algunes que no havien participat als últims anys com l’espectacular “Inverter” o la “Casa del Terror”. Circunvalant les atraccions hi haurà al voltant de 200 paradetes i llocs de venda, més del doble que en l’edició anterior, repartits pel carrer José Iranzo i les avingudes Sanchis Guarner i Benicadell, amb productes artesans de tot tipus: decoració ètnica, marroquineria, dolços de Brasil, embotits de Galicia, ganivets d’Albacete, torrons, dàtils, joguets i un llarg etcétera.

A la zona de l’Avinguda d’Albaida es comptarà amb la III edició de “Firauto”, una iniciativa dels professionals del sector de l’automoció amb la col·laboració de l’Ajuntament a la qual s’exposaran més de 200 vehicles nous i d’ocasió en venda a preus especials. I a més a més, al pàrking de la Sala Multisos es comptarà amb una novetat enguany, la Fira de Coleccionisme “Poliedre”, a la qual participen 30 comerços especialitzats i 10 associacions i clubs, amb productes com filatèlia, numismàtica, punts de llibre, calendaris de butxaca, objectes cervesers, col·leccionisme de publicitat, clauers, pins o postals, entre d’altres. Al marc d’aquesta fireta es comptarà amb la visita d’un comboi d’automòbils clàssics dissabte a les 11:00, i una demostració de cotxes radicontrol diumenge a les 17:00 hores.

Quant al dispositiu de seguretat, es comptarà un any més amb la participació dels efectius de la Policia Local i Nacional, així com Protecció Civil i Creu Roja. Als xiquets i xiquetes se’ls col·locarà una polsera amb el número de telèfon de l’adult que els acompanye, i tant el recinte firal com els accessos estaran especialment vigilats.El trànsit es tallarà puntualment a l’avinguda d’Albaida en el tram comprés entre l’avinguda de l’Almaig i José Iranzo, tot habilitant-se les zones d’estacionament habituals als voltants de la Fira, l’avinguda de la Generalitat i entre el col·legi Carmelo Ripoll i el passeig de Benarrai, i s’habilitaran estacionaments per a persones amb diversitat funcional a les zones més properes a la fira.

Per la seua banda, la Regidoria de Neteja ha repartit pel recinte vora un centenar de papereres de cartó reciclables i contenidors de fem, a més de facilitar un dispositiu de neteja viària constant. Després de viure els dies centrals de divendres 13 a dilluns 16, la Fira romandrà oberta el cap de setmana següent, dies 21, 22 i 23 de novembre, amb preus populars per a les atraccions. Cal destacar que, tot i ser festa local, els comerços de la ciutat estaran oberts el dilluns dia 16, al qual a més a més tindrà lloc la celebració del “Dia de la Bici”, amb eixida a les 10:40 des del Centre Comercial el Teler, amb inscripció una hora abans i sorteig de regals entre els participants.

Jorge Rodríguez convidava els veïns i veïnes de tota la comarca “a visitar estos dies Ontinyent i comprovar tot allò que els pot oferir no sols la Fira, sinó també tota l’oferta lúdica i comercial de la ciutat”, concloïa.