09/12/2023 - 18:17
Més

  Bocairent reviu el ritus ancestral de la dansa durant les festes d’estiu

  Altres notícies

  La plaça de l’Ajuntament de Bocairent ja espera les desenes de parelles que ballaran al voltant de la font durant les cinc nits de danses que marquen les festes d’estiu a sant Agustí que arrancaran aquest dijous, 22 d’agost, i s’allargaran fins el dia 28. Les celebracions comptaran enguany amb clavariessa major i la seua homòloga infantil representades per Cèlia Ferre i Martínez i per Claudia Vañó i Vanyó després de tretze anys sense coincidir ambdues figures, que estaran acompanyades de les seues respectives corts d’honor.

  El volteig de campanes a migdia i la populosa cavalcada que recorrerà el centre històric amb els ‘cabolos’ i desenes de carroses a partir de les 20.30 h obriran el programa d’esdeveniments en una jornada que conclourà amb una revetla a la plaça de bous de la mà de l’orquestra La Sede i d’una discomòbil.

  Del 23 al 27 d’agost, les passades al so del tabal, de la dolçaina i de les postisses s’escenificaran a partir de les 23.00 h en un ritus ancestral en procés de declaració com a bé d’interés cultural immaterial. Cèlia Ferre, Maria Rosario Vañó, Maria Amparo Vañó, Maria Amparo Ferre i Mariola Conesa seran les encarregades d’iniciar la dansa durant les successives nits.

  Com a complement al ball, les hores diurnes estaran marcades per tot un seguit d’activitats esportives i lúdiques com les cucanyes i els corredors, els campionats de raspall i de pàdel, la carrera de la dona o l’eixida popular amb bicicleta. A més, la plaça de Julián Herrero acollirà de dissabte a dilluns una nova edició de ‘Sant Agustí de conte’, la iniciativa conjunta entre la junta de majorals i la Regidoria de Cultura dedicada als més menuts.

  Els ‘cabolos’, les figures més estimades de l’imaginari cultural bocairentí, encapçalaran la diana en l’amanèixer del 28 d’agost. A continuació, la missa i la mascletà completaran el matí mentre que la vesprada comptarà amb la música per a orgue i dolçaines de Damián Molina, Manel Delgado i Maria José Llobregat; seguidament, la processó solemne a sant Agustí conclourà amb l’ofrena de flors, el cant dels gojos i el bes de la relíquia. Una nova nit musical amb la presència d’alguns dels grups valencians més destacats del panorama actual tancarà les celebracions que tindran, no obstant això, el remat final la nit del 7 al 8 de setembre amb els correfocs.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -