Ontinyent limitarà la velocitat a 30km en tot el nucli urbà

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, presentava hui “Ontinyent 30”, la nova campanya que posarà en marxa l’Ajuntament d’Ontinyent per pacificar el trànsit post confinament a la ciutat, reduint la pol·lució i afavorint una mobilitat sostenible. Amb “Ontinyent 30″ es reduirà a un màxim de 30 kilòmetres per hora la velocitat de vehicles en tot el casc urbà, una mesura que començarà a senyalitzar-se al mes de juliol i que s’espera que puga aplicar-se de manera oficial a partir del mes de setembre.

Sayo Gandia explicava que després del confinament i amb les noves circumstàncies on hem de conviure amb el Covid-19, “la mobilitat ha de reorientar-se d’una manera més saludable i respectuosa amb les distancies interpersonals. Vuit de cada deu morts per Coronavirus a Espanya, Itàlia, França i Alemanya s’han produït en les regions més contaminades. En aquest sentit, fer de la nostra una Ciutat 30 i potenciar els desplaçaments a peu o en bicicleta, suposa un avantatge per a la salut pública”, destacava.

Per tal de fer efectiva la mesura, es farà una campanya de sensibilització, i posteriorment es comptarà amb controls de velocitat. A més a més, s’indentificarà el límit de velocitat en la senyalització horitzontal, que serà de 30 kms/h a les vies secundàries i 20 kms/h al centre històric. Igualment, es pintarà la paraula “escola” en gran a uns metres dels passos de vianants dels centres escolars, i es tancarà l’accés als vehicles a les zones d’entrada de les escoles de 8:45 a 9:00 hores. Finalment, s’estudiarà la peatonalització de carrers durant els caps de setmana.

Entre els beneficis de la limitació de velocitat, explicava Gandia, a més de la reducció de l’emissió de gasos nocius i de sorolls, està la reducció dels accidents de trànsit, en permetre una major anticipació i reacció a possibles situacions de risc, així com les lesions greus derivades de les col·lisions vianant-cotxe. L’acció també reforça l’aposta que ve fent el Govern d’Ontinyent per l’ús de la bicicleta i dels vehicles elèctrics.

Carril bici provisional i cadena ciclista en el “Dia Mundial de la Bicicleta”

La regidora de Sostenibilitat avançava també que aquest dimecres, coincidint amb el “Dia Mundial de la Bicicleta”, es comptarà amb un carril bici provisional al Carrer Dos de Maig, des del carrer Alcalde Paco Montés fins al carrer Sant Antoni. Aquest carril bici estarà en funcionament de 20:00 a 21:00 hores, moment durant el qual tindrà lloc una cadena ciclista organitzada per l’Ajuntament i el Col·lectiu Ontinyent en Bici. El Carrer Sant Antoni, final del recorregut, serà peatonal durant eixa vesprada.

Per tal de participar, es faran grups de fins a 15 ciclistes amb les corresponents separacions entre ells, repartint-se mascaretes “Tèxtil Ontinyent”, entre totes les persones participants. Gandia explicava que aquest carril bici provisional, que serà delimitat amb tanques, no requereix cap canvi en el trànsit de la resta de vehicles ni tall de carrers, pel que es comprovarà el seu funcionament i no es descarta consolidar-lo en el futur.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …