16/06/2024 - 16:12
Més

  Ontinyent crearà un refugi d’animals i un aula de natura a l’antic abocador de La Clariana

  Altres notícies

  L’antic abocador de La Clariana tindrà nova vida, vinculada a la protecció dels animals i la natura. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava recentment a representats de la Protectora d’Animals de La Vall d’Albaida el projecte municipal pel qual la ciutat comptarà amb un refugi d’animals abandonats i una aula de natura amb bosc autòcton en aquest espai.

  L’alcalde explicava que, una volta finalitzades les tasques de segellat, “vam pensar que la zona tenia potencialitat per atendre la demanda que se’ns havia fet des de les protectores d’un espai específic per tenir cura d’animals abandonats, i on es puga promoure la seua adopció. Per això vam gestionar amb GIRSA, propietària dels terrenys, que ens cedira una parcel·la de 34.525 m2 que inclou l’edificació de les antigues oficines, que anem a reconvertir a estos nous usos”, avançava.

  En concret, s’utilitzarà l’edificació d’oficines (amb al voltant 430 m2 i dues ales independents en forma de L) per crear la zona de gestió del refugi, per una banda, i una aula de natura de caràcter formatiu, per altra, afegint l’espai adjacent de grans dimensions, on es  condicionaria un bosc mediterrani amb espècies autòctones. “Tot, en conjunt, servirà com a espai de divulgació de la naturalesa i conscienciació mediambiental i de cura dels animals”, explicava l’alcalde. Per ara ja es compta amb la cessió (per un mínim de 10 anys i un màxim de 25) i amb diversos informes necessaris. El següent pas serà la redacció del projecte d’adequació per a la posada en marxa de la gestió de l’espai, una gestió continuada que pel seu volum requerirà d’un concurs públic, per tal de garantir la correcta atenció als animals i les visites d’escolars i de ciutadania en general a l’aula de natura.

  Des de la Protectora d’Animals Vall d’Albaida s’ha fet públic el seu “entusiasme” per l’atenció a esta demanda, aprofitant “un espai perfecte, que ara està inutilitzat, té molts metres quadrats i està allunyat d’habitatges, un espai que permetrà que Ontinyent siga una ciutat capdavantera en defensa del benestar animal”, assenyalaven.

  L’antic abocador de Girsa (empresa participada per la Diputació de València i  FCC, Foment de Construccions i Contractes), que va ser clausurat en la legislatura passada, està sent sotmès a un procés de recuperació. El passat 29 de març finalitzava el segellat d’aquest espai, que compta amb un total de 80.000 m2. L’empresa propietària també executarà diverses accions a la zona no cedida a l’Ajuntament per tal de cobrir els àrids del sòl amb terra fèrtil, on dur a terme plantacions de vegetació autòctona.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -