21/07/2024 - 0:19
Més

  Bocairent commemora el Dia mundial del reciclatge amb una xerrada i un taller infantil

  Altres notícies

  La localitat implanta el compostatge en la urbanització del Pinatell i preveu una zona de recollida selectiva en el barri medieval

  Bocairent commemora aquest 17 de maig el Dia mundial del reciclatge amb un taller infantil a càrrec dels professionals del parc d’educació vial i mediambiental de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida. La proposta, a les 17.30 h en el parc dels Vilars, pretén “mantenir el nivell de conscienciació dels més menuts perquè ells són moltes vegades els impulsors del reciclatge en les seues cases”, segons el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

  A més, el consistori amb la col•laboració del Consorci de residus té programada una xerrada per a dimecres a les 19.30 h en la sala Joan de Joanes sobre ‘El meu compte ambiental’, el programa de descomptes en els rebuts del COR mitjançant l’acumulació de punts cada vegada que s’acudeix als ecoparcs mòbil i fix que en Bocairent suposa una partida de 3.165,34 euros. De fet, la mesura afavorirà ja en aquest 2018 a 78 famílies amb rebaixes de 15 euros i tantes altres amb 10 euros així com una aportació addicional de 1.215,34 euros per a la resta de participants “en aquest peculiar rànquing local en busca de les persones més implicades en la classificació i el dipòsit més adequat de cada tipus de residu”, com apunta Beneyto.

  La commemoració del Dia mundial del reciclatge per segon any consecutiu respon “a la línia de treball de recerca d’una major sostenibilitat en la gestió dels nostres residus”, en paraules del regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals. D’aquesta forma, el consistori ja té implantada en la urbanització del Pinatell, en ple cor de la serra de Mariola, una illa de compostatge autogestionada pel veïnat mateix que derivarà en un adob vàlid per als seus jardins i horts. Igualment, aquest programa impulsat de la mà del COR arribarà a finals de mes al barri medieval per mig de dos punts de recollida ubicats en la placeta de Sant Vicent i en el carrer de Mossén Hilari on, a més, es col•locaran tres contenidors de selectiva de forma que serà el primer punt de tot el nucli urbà que compte amb les cinc fraccions separades (matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos i resta) “donant resposta a una de les peticions més demandades de l’Associació de veïns al mateix temps que ens endinsem persones i administració en l’aprenentatge d’una gestió més eficient dels residus amb una visió europea”, segons Beneyto.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -