Mesures front l’emanació de gasos perillosos de l’abocador

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, ha acordat amb el col·lectiu d’afectats per l’abocador de residus no perillosos d’Ontinyent emprar diferents mesures de pressió per tal que la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València actuen per tal del resoldre la problemàtica que comporta l’ús inadequat que està fent-se d’estes instal·lacions.

Segons explicava Fran Quesada, “en aquest indret està duent-se a terme una activitat que aprofita un buit legal amb conseqüències negatives no només per al medi ambient, sinó també per a la salut de les persones”. En aquest sentit, el col·lectiu d’afectats per l’abocador posava de manifest al regidor la seua preocupació per les  conseqüències de la possible inhalació de gasos perillosos procedents de d’aquesta instal·lació. De fet, segons constata el regidor, les emissions esmentades han estat tipificades per la pròpia Conselleria de Medi Ambient com a “greus” i perjudicials.

Quesada, que ja es va reunir en octubre amb els afectats, va convocar fa uns dies una segona reunió, amb la intenció d’exposar les actuacions que s’han dut a terme des de la regidoria de Medi Ambient i de la situació amb la Conselleria i Diputació en relació a l’abocador. A l’encontre, que tenia lloc a la Sala de Juntes del consistori ontinyentí, acudiren acompanyant el regidor l’Enginyera Municipal i el Tècnic d’Administració General (TAG). El regidor va explicitar als 30 afectats que acudiren la seua ferma voluntat de resoldre definitivament el conflicte social i ambiental que l’activitat d’aquest abocador està produint.

Segons l’edil, “els assistents ens van mostrar la seua indignació, i vam acordar prendre mesures pressió per tractar de forçar que la Conselleria actue d’una volta per totes, tenint en compte que és competència seua i no de l’ajuntament el evitar uns problemes que poden tenir conseqüències directes en la salut de les persones”, conclou Fran Quesada.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es limita a 245 persones simultànies i 980 diàries l’aforament al Pou Clar

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des del proper 1 de juliol diverses mesures de control i limitacions …