Desenes d’excursionistes visiten la Via Verda d’Alcoi i la Cova de la Soterranya

0

Les Jornades de Sostenibilitat i Mobilitat que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent començaven aquest cap de setmana amb dues excursions. Les activitats començaven dissabte amb la proposta de descobrir un racó del terme d’Ontinyent un poc amagat però que dona nom a un alt: La cova de la Soterranya va tindre una gran importància en l’alimentació dels aquifers que subministren aigua a la població d’Ontinyent i al seu voltant es construïren murs de pedra seca per conduir les aigües superficials al seu interior. L’experiència no va decebre a ningú i transportava a altres èpoques de treball més dur en el que es valorava cada gota d’aigua.

La segona activitat de les Jornades Sostenibilitat i Mobilitat va ser una jornada a l’aire lliure visitant la comarca veina de l’Alcoià a cop de pedal. Desenes de participants van recórrer la Via Verda d’Alcoi acompanyats per ciclistes i vianants sense creuat-se am cap de cotxe, ja que aquestos no poden circular per este espai. Els i les participants gaudirem del paisatge mediterrani amb l’emoció dels túnels i un traçat tranquil que convidava a xerrar amb els companys i les companyes, i a fotografiar cada racó del recorregut.

La programació de les jornades es reprendrà demà dimarts 20 de setembre, quan es donarà a conèixer a les 19:30 hores al Centre Cultura coneixerem la proposta de Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a la nostra ciutat. Ha costat un any de treball de l’equip tècnic, de múltiples reunions internes i externes amb la participació de moltes persones i col·lectius mirant que el resultat final fora un document realista a l’hora que ambiciós.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat