La Guàrdia Civil denúncia a dues persones per acumulació de purins a Llutxent

0

Agents de la Patrulla del Seprona d’Ontinyent van tindre coneixement del possible emmagatzematge de purins en una parcel·la, sense que compliren les mesures de seguretat exigibles. Una vegada en el lloc els guàrdies civils van comprovar que la primera bassa tenia una longitud d’uns cinc metres d’ample per quaranta metres de llarg, sent impossible calcular la profunditat pel perill que podia ocasionar el mesurament d’aquesta. La segona bassa, tenia una longitud de sis metres d’ample per cinquanta metres de llarg, sent impossible calcular la profunditat per les mateixes circumstàncies.

Totes dues basses de purins, mancaven de coberta fixa o flotant de palla o similar, per a evitar l’emissió de gasos a l’atmosfera, ni tampoc disposaven de cap mesura de de resguard de en cas de pluges, no es desborden, ni cap mesura d’impermeabilització.

Aquesta falta de mesures podrien provocar contaminació per gasos com a monòxid i diòxid de carboni, amoníac i metà, a més de contribuir a aquest efecte hivernacle, provocant grans molèsties pels olors. Com a efectes negatius sobre l’aigua o el sòl, pel risc de filtració, en mancar d’estanquitat. L’acumulació el residu de manera incontrolada, mitjançant l’abandó, abocament o eliminació incontrolada, pot provocar un perill per a persones o animals, en mancar les basses de cap mena de mesura de seguretat.

Finalment la Guàrdia Civil ha denúnciat aquestos incompliments a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Publicitat