La Generalitat finançarà una nova depuradora a La Pobla del Duc

La Pobla del Duc comptarà amb una nova depuradora d’aigües residuals, que la Generalitat Valenciana finançara per un valor aproximat de 2 milions d’euros. Aquesta depuradora es construirà sobre una parcel·la adquirida en 2018 pel govern local. La parcel·la compta amb una dimensió de 4.830 m2 i ha sigut aportada pel consistori per a la ubicació de la nova depuradora, que millorarà de manera substancial les instal·lacions existents de depuració que van ser remodelades en 2001.


La depuradora actual, sent titular l’Ajuntament de la Pobla del Duc i la gestió encomanada a la Diputació de València, compta amb un procés de depuració en biopelícula mitjançant biodiscos sense capacitat suficient per a l’eliminació de nutrients. En els últims anys la planta està tractant 525m3/dia, presentant problemes que van plantejar la necessitat de la implantació d’aquesta nova depuradora.


L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) té previst iniciar les obres dins de l’anualitat de 2019, corresponent a la Generalitat el finançament de les obres, per un import estimat de 2 milions d’euros, i a l’ajuntament l’obtenció i posada a la disposició dels terrenys.


D’aquesta manera, la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) comptarà amb una capacitat de tractament adequada a la població del municipi, és a dir, beneficiarà a una població de 2.560 habitants. Incorporarà tecnologies avançades en el tractament d’aigües residuals per a fer front a les necessitats ambientals, reduir al màxim l’espai i dotar a les instal·lacions d’una major flexibilitat enfront de les variacions de cabal. Per a això, funcionarà amb una tecnologia d’aeració prolongada amb eliminació del nitrogen, que permetrà obtindre alts rendiments tant en eliminació de matèria orgànica com de nitrogen, principals problemes de contaminació.

Amb aquestes característiques, la nova depuradora serà una de les infraestructures hidràuliques més importants que s’execute a la Pobla del Duc. Des de l’ajuntament expliquen que “cal modernitzar la planta de tractaments d’aigües residuals per a respondre als reptes derivats de la intensa activitat i la necessitat de comptar amb aigua d’òptima qualitat”.


A més, està prevista l’habilitació d’un espai per a un futur tractament terciari que reculla les aigües reciclades i puga destinar-se a usos de l’agricultura local, ja que aquesta nova depuradora afavorirà el desenvolupament sostenible d’activitats econòmiques que depenen de l’aigua neta, com l’agricultura, i reduirà de manera substancial les despeses generades en l’actualitat, per una deficient gestió de la depuració.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar …