28/02/2024 - 23:21
Més

  La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica posa en marxa les obres del nou col·lector d’Ontinyent

  Altres notícies

  La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica dóna llum verda a les obres del nou col·lector general d’Ontinyent. Les actuació per a posar en marxa aquesta nova infrastructura hidràulica compleix així amb el compromís que la consellera Mireia Mollà va traslladar al municipi després dels danys de la DANA sobre la instal·lació. L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) finança el 90% del cost, projectat finalment per en 4,76 milions d’euros, de manera que l’empresa pública dependent de la Conselleria assumeix el pagament de més de 4,28 milions d’euros.

  El nou traçat de la infrastructura hidràulica s’allunya del llit del riu Clariano i contempla la instal·lació de 2,1 quilòmetres lineals de canonada de PVC de 800 mm. L’objectiu és el de transportar les aigües residuals del municipi d’Ontinyent fins a l’Estació de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR) d’Agullent, amb una conducció que preserve el llit del riu. La consellera, acompanyada per l’alcalde, la corporació municipal i el nou gerent de l’EPSAR, Juan Ángel Conca, ha visitat el nou recorregut i ha destacat la inversió “que posa fi a un dèficit històric de l’equipament de sanejament i depuració sobre el municipi i que és una millora per als veïns i veïnes i per al bon estat del riu Clariano”.

  Mollà ha avançat que a més de les reparacions d’urgència i del projecte del nou col·lector “s’estan programant fins entorn de dos milions d’euros afegits a altres reparacions, el que deixaria una inversió de quasi huit milions d’euros a Ontinyent per a tindre una perfecta xarxa i totalment controlat el sistema”.

  “És tracta d’una actuació que ja era necessària feia temps, però que es va fer més urgent després de la DANA de 2019. Per a Ontinyent és una actuació historica, una de les obres d’enginyeria hidràuliques més importants fetes mai a la ciutat. Amb aquest obra volem evitar que futures trombes d’aigua danyen el col.lector i puguen provocar vertits al riu. Vull destacar la colaboracio entre administracions per fer-la possible, i agrair l’especial implicació de la consellera Mireia Molla perquè aquesta intervenció tan necessària es puga fer realitat. Ella va estar ací després de la Dana i es va comprometre a donar una solució al problema, i així ha estat, complint amb la paraula, que és un dels principals valors de qui ens dediquem a la política”.

  L’obra hidràulica integral, amb un termini d’execució de 2 anys, inclou a més l’execució de 5 sobreeixidors per al col·lector principal, l’estanquitat robotitzada del sistema i la rehabilitació i protecció dels encreuaments amb el riu, així com diferents obres de restauració i protecció del llit. El traçat actual discorre per una canonada de més de 30 anys d’antiguitat recoberta de formigó. La conducció s’emmarca, per tant, dins de les actuacions definitives d’integració paisatgística i prevenció enfront de temporals i inundacions com els de la DANA de setembre de 2019, que van produir danys en la canonada obstruint l’entrada de les aigües residuals en l’estació depuradora.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -