Al voltant de les 21:30 de la nit s’iniciava un incendi a la zona del “Torrater”, arribant en qüestió de 2h a la població veïna d’Agullent, i que ha estat desallotjada per qüestions de seguretat. A les 22:30 una telefonada avisava de l’incendi al centre de l’Eliana, informant que des de la capital de la Vall d’Albaida es podia observar l’incendi.

Quasi al mateix temps, un altre focus s’iniciava en la zona del Pla de Ponce, prop de Fuset, i molt pròxim a les poblacions de Fontanars dels Alforins, i Bocairent. En centre de coordinació d’emergències, han confirmat el desplaçament cap a Ontinyent de 6 brigades forestals i 9 autobombes, a més dels mitjans disponibles de cada població.

L’estat de la vegetació de final de l’estiu, així com el vent han fet una situació d’alarma siga generalitzada en totes les poblacions afectades. A més, per avui dimarts, la Generalitat Valenciana ha declarat risc extrem d’incendi.

Alguns testimonis presencials confirmaven que algunes cases de camps s’han encés, i d’altres han tingut que ser desallotjades. Veïns d’Agullent i Fontanars dels Alforins han optat per abandonar el municipi desprès de veure com les flames s’acostaven cap a les seues cases. Tot i que ja es qualifica de catàstrofe, la vertadera magnitud sols es podrà veure a la llum del dia.