Emergències recomana extremar la precaució davant l’arribada d’un temporal a la CV

0

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emès, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), un avís de riscos meteorològics pel qual s’estableix preemergència nivell taronja per pluges en la Comunitat Valenciana i per fenomen costaner també en el litoral de Castelló. Aquest episodi de pluges fortes, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), vindrà acompanyat de tempestes, vent en tot el litoral i fenòmens costaners de nivell groc també en el litoral de València i Alacant.

Aquest avís s’ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d’Emergències i recorda que hauran d’activar els protocols interns i plans municipals corresponents, mitjançant els òrgans de coordinació prevists com el Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) des del qual es dirigeix el Pla Territorial d’àmbit local coordinant l’actuació dels recursos municipals.

Com recorda el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, “és important que els organismes i municipis mantinguin la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeti durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i d’establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits. Tal com ha indicat, s’aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs”.

El Centre de Coordinació d’Emergències vol traslladar a la població que aquest episodi es caracteritzarà per la persistència i extensió de les precipitacions, que pugui arribar en alguns casos a quantitats acumulades importants.

Reforç de la sala d’atenció de trucades 112

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta les Emergències José María Ángel ha assenyalat que “des que comencen els primers avisos per part de l’Agència Estatal de Meteorologia i, seguint sempre el que marquen els tècnics, es realitza un seguiment de l’evolució de l’episodi per a ajustar els mitjans que hagin d’intervenir i atendre la població”. Ángel ha fet en aquest sentit una crida a tota la població i ha insistit en la importància d’adoptar mesures de precaució i evitar les situacions de risc.

Consells a la població

  • Quan es notifiqui una preemergència, cal procurar estar informat de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, seguir fonts oficials i no difondre bulos que incrementin l’alarma
  • És necessari allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs. No romanguis en els ponts.
  • Es recomana informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge. Circula preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitza el vehicle només si és imprescindible.
  • No intentar mai creuar un gual o un lloc inundat.
  • Retira els vehicles de les zones que puguin inundar-se.

Per a millor informació, també pot consultar-se la web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es i el compte de twitter @GVA112. En cas de produir-se incidències importants en qualsevol municipi, es recorda als responsables municipals que han d’informar el Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o a través del telèfon d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana.

Publicitat