El residus orgànics d’Ontinyent tornaràn a recollir-se amb el sistema “porta a porta” i no als contenidors soterrats

0

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovarà hui al plenari municipal una modificació del sistema de recollida de fem que permetrà evitar problemes de salubritat i estalviar més de 72.000 euros en la prestació del servici. D’aquesta manera els residus orgànics, que estaven recollint-se en algunes zones amb contenidors soterrats (aproximadament en un 20% del casc urbà) passen a recollir-se íntegrament pel sistema “porta a porta”, mantenint-se l’ús dels contenidors soterrats per al vidre i el paper en les zones on aquestos estan implantats.

Amb el canvi que s’aprovarà hui al plenari a proposta del regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, el Govern d’Ontinyent estén a tot el casc urbà un sistema contemplat al Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, i dona resposta a les peticions que des d’alguns barris s’havien realitzat a l’Alcalde, Jorge Rodríguez, d’apostar per un mètode que evite els problemes d’olors per als qui tenen els contenidors més a prop, i de desplaçaments per als qui els tenen més lluny.

Quesada ha explicat que l’experiència amb els contenidors implantats en 2007 “no ha estat positiva, ni des del punt de vista mediambiental ni econòmic. El cost de la recollida d’orgànics amb els soterrats per a 2015 seria de 113.181,76 euros, i el cost d’ampliar els carrers on s’arreplega el porta a porta és de 41.000, pel que la mesura, a més dels beneficis ambientals, generarà un estalvi de 72.181,76 euros”, destacava. Segons la proposta que el Govern d’Ontinyent du hui al plenari, l’eliminació de la recollida dels residus orgànics als contenidors tindrà efecte des del 15 de gener de 2015, tot i que la data es concretarà per l’empresa concesionària en funció de la seua organització interna.

Publicitat