Comença la venda dels 15.000 quilos del Meló d’Or d’Ontinyent

Hui dimecres comença a Ontinyent la venda de la collita de Meló d’Or d’enguany, estimada en 15.000 quilos. La fruita autòctona ha quadruplicat enguany la xifra de productors que acompleixen amb els requisits establerts en el protocol posat en marxa per l’Ajuntament, que regula com s’ha de cultivar per conservar i potenciar la seua essència i característiques.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, s’ha reunit amb la Cooperativa Vinícola Onteniense i els agricultors que han conreat el Meló d’Or aquesta temporada. En aquesta trobada es debatien i estipulaven una sèrie de normes internes per a organitzar el treball i millorar el funcionament de la campanya. Entre les accions per a promocionar la venda es troba la col·locació d’un distintiu en els establiments de la ciutat en els quals es puga obtenir aquesta varietat única de meló.

Folgueras ha recordat que “el Meló d’Or es conrea de la mateixa manera que es feia al segle XV, seguint un procés artesanal i uns requisits que asseguren la seua qualitat, en secà i sense regar-se. Açò, sumat al canvi climàtic dificulta la seua producció, però enguany els agricultors estan molt satisfets del grau de dolçor i sabor aconseguit en una collita que s’ajusta a les característiques del que ha de ser aquest producte”.

Cal recordar que el “Meló d’Or d’Ontinyent” està sent impulsat com a marca de qualitat a nivell municipal, amb l’objectiu de protegir una llavor autòctona, revaloritzar la tasca dels productors, potenciar els productes locals i de proximitat així com l’activitat econòmica al sector agrari i hosteler. Un estudi històric elaborat des de l’Arxiu Municipal determinava que Ontinyent presenta més de 700 anys de tradició en la producció d’esta varietat autòctona de melons de tot l’any, amb constància documentada de la seua producció des de l’any 1424 que al seu dia va estar distribuït a la Casa Reial Espanyola, i exportat a França o Anglaterra.

Com ja és habitual, el xef Quique Dacosta, que compta amb tres estrelles Michelín en el seu restaurant de Dénia, ja ha encarregat una primera remesa de melons per a introduir aquesta fruita en els seus elaborats plats.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

129 aspirants opten a 7 places de Policia Local

Un total de 129 aspirants realitzaven esta setmana proves psicotècniques per optar a 7 places …