13/07/2024 - 10:51
Més

  La Vall d’Albaida executa el 100% de les obres del primer PIFS de la Diputació

  Altres notícies

  Fins a 154 obres han impulsat i executat els ajuntaments de La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida en el marc del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Obres a les quals se sumen 126 projectes i direccions d’obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla, la qual cosa suposa un total de 280 actuacions dutes a terme en les comarques centrals gràcies a un programa d’ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear gens més accedir al càrrec amb els 70 milions d’euros de romanent no gestionats per part de l’anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d’acabar en els bancs, s’invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.

  Aquesta decisió va suposar per als 61 municipis d’aquestes tres comarques una injecció addicional de més de 7 milions d’euros amb els quals poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s’havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques. Inversió que, al temps, possibilitava la generació o, si escau, la conservació de fins a 260 llocs d’ocupació directa en la zona, aconseguint d’aquesta manera un notable impacte social. Els ajuntaments van tenir un primer termini de poc més de dos mesos, entre octubre i desembre de 2015, per a presentar els projectes i, una vegada adjudicades les obres, disposaven de temps fins al 31 de desembre de 2016 per a executar-les, amb un termini addicional de 10 dies per a justificar que s’havien realitzat i pagat. Tot un repte per a la Diputació i per als consistoris que, malgrat l’ajustat, s’ha saldat pràcticament amb un 100% d’execució. En paraules de Rodríguez, “aquest nivell d’execució, similar en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que mereixen la pena”.

  Els 7.348.665 euros que finalment s’han invertit a través del PIFS en els municipis de La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida han servit per a millorar l’asfaltat dels carrers, les xarxes d’aigua potable, les canalitzacions per a evitar inundacions o l’accessibilitat de les voreres i els edificis públics, però també per a rehabilitar escoles i centres socials, adequar instal·lacions esportives o millorar l’equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis. En resum, “actuacions que escapen del concepte d’obres faraòniques d’una altra època i se centren a resoldre problemes reals dels ciutadans, en molts casos reivindicacions dels ajuntaments que portaven anys sense atendre’s, bé per falta de recursos o simplement per desinterès”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez. “El més destacat del PIFS és que, més enllà de les bones intencions, hem aconseguit passar de les paraules als fets i, a més de concedir als alcaldes i alcaldesses l’autonomia per a decidir les inversions, s’ha aconseguit que aqueixes inversions s’executen i avui siguen realitats que poden gaudir els veïns dels municipis valencians”.

  En el cas de la Vall d’Albaida, la inversió global de la Diputació de València ha sigut de 3.945.352,48 euros, amb els quals s’ha possibilitat l’execució de 85 obres i el finançament dels honoraris de 68 projectes tècnics i direccions d’obra. Quant a les inversions materials, la millora d’equipaments ha suposat el 35% de les actuacions, amb una especial incidència en instal·lacions esportives (10). Així mateix, s’han dut a terme 30 intervencions en la via pública (35%), el gruix de les quals han correspost a reurbanització, asfaltat i pavimentació de carrers. La millora informàtica i modernització de serveis ha suposat el 11% de les actuacions (9), les millora de zones verdes, el 9% (8) i s’han desenvolupat 4 intervencions en xarxes d’aigua i altres 4 en enllumenat públic.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -