23/07/2024 - 10:18
Més

  Una delegació mexicana visita Ontinyent per representar la seua versió de les ambaixades morocristianes

  Altres notícies

  Una periodista del canal Televisa farà un seguiment de la visita del grup de Zacatecas i de la representació que realitzaran aquest dissabte

  Una delegació de la localitat mexicana de de Zacatecas es troba estos dies a  Ontinyent, convidats per la mexicanos-1Societat de Festers, per tal de representar la seua versió de les ambaixades morocristianes a la ciutat. Es tracta de representants de la Cofradía de San Juan Bautista, una delegació que té com a objectiu explorar en profunditat les festes ontinyentines, així com donar a conèixer la seua pròpia festa en la representació que es farà a la Plaça Major a la 1 de la matinada del dissabte al diumenge.

  La delegació, formada per quinze persones, està encapçalada per Manuel González Ramírez, cronista de l’estat de Zacatecas, qui ja va estar a Ontinyent com a ponent en el Primer Congreso Internacional de Embajadas y Embajadores de la Fiesta de Moros y Cristianos en juliol de 2010. A més del cronista, qui ha fet possible aquest ambiciós projecte, i dels sis ambaixadors que representaran la Batalla de Lepanto, la delegació incorpora al president, al secretari i al vocal de la Cofradía San Juan Bautista, que és l’entitat encarregada de l’organització de la Morisma de Bracho, així com representants de la Mesa Directiva de la Cofradía, la qual és l’entitat paral·lela a la Junta de Festers ontinyentina. A més, els acompanya Korina Bárcena, enviada del serveis informatius de Televisa, el canal més important i amb major cobertura de tot Mèxic.

  La Morisma de Bracho, nom que rep allí la representació de festes de moros i cristians, incorpora interpretacions teatrals de caràcter històric, entre les quals es troba La Batalla de Lepanto, que es representa l’últim dia dels quatre que duren les festes de Zacatecas. Es tracta d’un acte de caràcter històric semblant a les ambaixades ontinyentines, amb més personatges i amb diàleg, i serà representat a Ontinyent per part dels sis ambaixadors que han vingut a la ciutat amb la delegació mexicana.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -