Un innovador mural de 180 m2 en “3D” tancarà el nou “Passeig de Benarrai” d’Ontinyent

0

Està sent realitzat pels alumnes del Batxillerat Artístic de l’IES l’Estació a iniciativa de l’Ajuntament

Un innovador mural de 180m2 realitzat en tres dimensions servirà per tancar el nou “Passeig de Benarrai” d’Ontinyent, una via de prop d’un quilòmetre de llargària que perllongarà la coneguda com a “ruta del colesterol” entre les avingudes Generalitat i Daniel Gil. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, explicava que en encetar el projecte d’aquest nou passeig “vam comprovar l’existència d’un gran mur baix la passarel·la que creua la ronda nord, que era susceptible de ser decorat d’alguna mural 3d-1manera, i per això hem aprofitat per encetar una línia de col·laboració amb l’IES l’Estació perquè els alumnes de batxillerat artístic puguen decorar-lo amb aquest innovador mural”.

La professora de dibuix que coordina la iniciativa, Celia Vidal, exposava que “quan des de l’Ajuntament se’ns va proposar la idea de poder aprofitar els espais públics per a fer accions com aquesta ens va semblar una molt bona iniciativa tant al professorat com als alumnes. Tots hem de fer un esforç per compaginar l’elaboració del mural amb les classes ordinàries, però pensem que para la pena”, assenyalava. La realització del mural s’emmarca dins l’assignatura de “volum”, i en ell es tracta d’imitar les tres dimensions d’un paisatge utilitzant com a base paper pintat. A la seua realització, que es perllongarà durant al voltant de dues setmanes més, estan participant tant els 15 alumnes de primer de Batxillerat Artístic com puntualment alumnat d’altres cursos més avançats.

Fran Quesada avançava que “la idea es que esta col·laboració no quede ací, i els alumnes de Batxillerat Artístic d’Ontinyent puguen dur a terme iniciatives semblants en altres espais públics”. Quesada explicava també que l’actuació suposa “una nova mostra de la transversalitat amb la qual es treballa des del Govern d’Ontinyent, ja que al passeig de Benarrai, a més de la Regidoria de Sostenibilitat, estan actuant alhora altres regidories”, explicava.

D’aquesta manera, la Regidoria d’Obres de Manuel Cuesta s’encarrega d’habilitar els accessos al passeig pels seus dos extrems; i el ponent d’Educació, Pepe Pla, ha realitzat tasques de coordinació amb l’Institut de l’Estació per posar en marxa aquest projecte pedagògic. A més d’aquest mural, al Passeig de Benarrai s’han fet tasques de desbrossament, poda i plantació de nous arbres, i es contempla també la instal·lació de bancs i mobiliari urbà, en una actuació inclosa al Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013. Així mateix, s’està en gestions amb el propietari d’uns terrenys adjacents per tal d’aconseguir una cessió que permeta implementar nous atractius per als vianants en aquesta zona.

Publicitat