La Federació homologa la nova pista d’atletisme d’Ontinyent per acollir proves internacionals

0

Ontinyent ja pot acollir competicions d’Atletisme al més alt nivell. La Real Federación Española de Atletismo (RFEA) ha aprovat l’homologació de la pista d’atletisme situada al Poliesportiu Municipal: “Per fi tenim una pista homologada, de nivell internacional on pot competir fins i tot el nostre medallista Orlando Ortega. Estem molt satisfets perquè la inversió i l’esforç de les institucions ha pagat la pena”, explicava només rebre la comunicació oficial el regidor d’Esports, Óscar Borrell.

Després de la visita de dos jutges al passat mes de desembre, el Director General de la RFEA, José Luis de Carlos, i el President del Comité Nacional de Jueces de Atletismo (CNJ) Antonio Pérez, han signat el certificat que permet que la pista no sols siga apta per als entrenaments dels clubs i esportistes locals, sinó també per a les competicions de la RFEA i de la International Association of Athletics Federations (IAAF).

Borrell destacava que “la pista anterior estava més que amortitzada després de no patir canvis des que es va inaugurar en 1991, i renovar-la era ja una demanda històrica. Ara, els clubs locals, l’alumnat de la titulació de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, i els esportistes de tots els nivells, des del més ocasional fins al mateix Ortega, podran gaudir d’una pista moderna i homologada, un fet sols que a la província sols està a l’abast dels esportistes de València, Torrent i ara també d’Ontinyent”, apuntava.

La renovada pista multiradio, fruit d’una acord entre la Diputació, la Universitat i l’Ajuntament, té 400 m. de corda i 8 carrers d’1’22m, i compta amb zones de competició per a salts i llançaments, una nova gàbia de 10 metres d’alçada així com sistema de “foto finish” fixa, entre altres millores. La pista en sí compta amb quatre capes d’asfalt, cautxú, paviment porós i cautxú roig, amb un total de 14 mil·límetres d’espessor. La pista està a més envoltada d’una àrea d’entrenament de gespa artificial, que la setmana passada va registrar alguns desperfectes per les fortes ràfegues de vent però que ja han estat reparades per part de l’empresa instal·ladora, sense cap cost per a l’Ajuntament.

El regidor recordava que la renovació de la pista d’atletisme ha estat una de les principals actuacions al marc del Pla de Modernització d’Instal·lacions Esportives posat en marxa en 2015, que ha suposat la inversió de més de 1’5 milions per millorar també altres espais al poliesportiu com la gespa artificial dels camps de futbol, els vestidors, els accessos a les pistes, l’enllumenat o el rocòdrom, però també en altres llocs com l’estadi El Clariano o els Camps de la Puríssima.

Font: Ajuntament d’Ontinyent