Set palmeres de l’Avinguda Daniel Gil seran retirades per risc de caiguda de les seues copes

1

La regidoria de Parcs i Jardins d’Ontinyent, dependent de l’àrea de Territori, procedirà la setmana vinent a la retirada de 7 de les 37 palmeres de l’Avinguda Daniel Gil de la ciutat, a causa del risc de caiguda de les seues copes. Un informe encarregat a una empresa especialista sobre l’estat de les palmeres de la ciutat ha revelat que els referits 7 exemplars presenten risc de caiguda per estretament de la part superior, a causa d’un creixement insuficient del diàmetre del tronc.

Després de conèixer el resultat de l’informe,  el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i l’edil de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, es van reunir aquesta setmana amb representants de l’Associació de Veïns de San José, per a explicar-los la situació i consensuar la intervenció a realitzar. Després de descartar-se la tala de totes les palmeres per a la plantació d’altre tipus d’arbres, i també la possibilitat de substituir les palmeres per mobiliari urbà, en la reunió es va acordar que la millor alternativa és retirar les set palmeres i substituir-les per una altra varietat de palmera, en aquest cas la washingtonia, molt més resistent i menys problemàtica.

A les set palmeres de Daniel Gil s’una altra en els exteriors de la Sala Gomis que presenta el mateix problema, i que també serà talada i substituïda per altra palmera washingtonia. El moment de la plantació de les noves palmeres dependrà dels informes tècnics que s’estan efectuant en aquest moment, i que podrien aconsellar esperar fins a la primavera perquè els exemplars tinguen la millor adaptació possible al seu nou emplaçament. Davant el risc que més palmeres datileres puguen patir el mateix problema en els pròxims anys, l’Ajuntament augmentarà la freqüència de la revisió del seu estat. En el cas de veure’s afectades, també serien substituïdes per palmeres washingtonia filifera.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Comments are closed.