23/07/2024 - 10:20
Més

  S’activa el nivell d’intervenció per calor a Ontinyent

  Altres notícies

  La Conselleria de Sanitat manté per avui dijous el nivell d’intervenció taronja (alt) en les zones climatològiques d’Aiora, Cofrents i Ontinyent, a València, que podrien arrivar als 38 graus. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, les actuacions sanitàries davant aqueistes altes temperatures es basen a reforçar la informació i seguiment de la població davant els problemes de salut que pot provocar la calor, especialment en els grups de major risc.

  Els diferents nivells d’alerta s’activen quan es mantenen temperatures rellevants durant dos dies seguits. Aqueistes previsions, facilitades per la l’àrea de Meteorologia-Climatologia de l’Institut Universitari Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, permeten elaborar un mapa diari de risc per efecte de la temperatura en la Comunitat i decidir així el nivell d’intervenció.

  En el nivell taronja, Sanitat actua per a oferir informació directa a la població, vigilar a la població d’alt risc i elaborar informes de situació cada setmana i informes de compliment del programa.

  A més, supervisa les condicions ambientals dels centres sanitaris i socials i informa als ajuntaments i organismes locals i altres institucions implicades en el programa.

  Durant aquests dies, es recomana una especial atenció en grups de risc com a xiquets menors de cinc anys, persones majors de 65 anys, persones amb obesitat, persones que realitzen activitats que requerisquen esforç físic i en llocs amb fonts de calor, i persones malaltes o que prenguen determinats medicaments.

  Abstenir-se de begudes alcohòliques i/o amb cafeïna

  Com a mesures generals de protecció, aconsella beure molta aigua i líquids, especialment si s’està fent un esforç físic, i abstenir-se de les begudes alcohòliques o amb cafeïna ja que augmenten la pèrdua de líquids, per la qual cosa són menys recomanables. Igualment, Sanitat indica que tampoc és recomanable, per a la salut, prendre líquids excessivament freds ni ensucrats.

  Generalitat recomana menjar abundants fruites i verdures, i reduir els aliments rics en proteïnes com les carns, així com usar roba lleugera, no atapeïda, que cobrisca la major superfície possible i de colors clars.

  També insta a utilitzar protecció per als rajos solars, evitar prendre el sol a les hores de màxima radiació solar, i sempre amb protecció solar, que ha d’aplicar-se 30 minuts abans en les zones exposades i fins i tot abans d’eixir de casa, així com a protegir sempre el cap.

  Des de la Generalitat aconsellen evitar les activitats en horari de temperatures altes, començar de forma lenta l’exercici i augmentar-ho de forma gradual i assenyalen que, en cas de notar cansament, marejos, confusió o símptomes de desmai, és convenient irrompre l’activitat i descansar en lloc fresc o almenys en l’ombra.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -