Rutes de senderisme a Pinet i Castelló de Rugat per a aquest cap de setmana

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i dels centres excursionistes de la comarca, han organitzat, la vuitena edició any de Senderisme a la Vall d’Albaida 2015. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conèixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, ha manifestat “per aquest pont d’octubre s’ha programat nombroses activitats en els municipis Ontinyent, Agullent, Llutxent” ha afegit “el senderisme de la Vall d’Albaida és una molt bona opció per a gaudir de la natura i la familia durant aquests dies de festa”.

El passat dissabte 3 d’octubre, es van reunir a l’ajuntament de la Pobla del Duc,  al voltant de 50 senderistes amb la finalitat de realitzar la ruta guiada  dels refugis militars antiaeris de la guerra civil espanyola. La ruta fou guiada per l’historiador local Antonio Calzado, un gran professional i coneixedor de la història bèl·lica espanyola. La visita va consistir en l’explicació detallada els dos refugis antiaeris Refugi Pla de Micena i la Casa Alta construïts en el 1938 i que formaven part del patrimoni bèl·lic.

El passat diumenge 4 d’octubre, es varen donar cita a l’ajuntament de Salem més de 100 persones arribades de tots els racons de la nostra geografia amb la finalitat de realitzar la ruta per la senda dels nevaters de Salem a la Barcella (SL-CV 122). Des la casa de cultura es va iniciar l’itinerari fins l’alt de la Barcella, on els senderistes van gaudir d’un conjunt de pous, caves i neveres ben obrades com la nevera del Castellet, la del Paller, etc. Els participants van continuar per la font de la Barcella i el barranc de les Coves fins arribar a la caseta del Sastre, on van poder gaudir de les magnífiques vistes de la Penya del Benicadell. Després van enllaçar amb la pista forestal que puja fins l’alt de la Barcella, on van descobrir les neveres del Paller i del Castellet, així com les restes de l’antic santuari ibèric i les del castell islàmic dels s. XII – XIII, als peus de la nevera de la Barcella, que fou el punt final de la ruta abans de tornar al municipi de Salem.

Amb motiu del 9 d’octubre nombrosos municipis de la comarca han organitzat activitats lúdiques, educatives, formatives i recreatives, a més a més el senderisme de la Vall també s’uneix a aquesta celebració.

El dissabte 10 d’octubre es realitzarà la ruta al Surar de Pinet, que començarà a les 9h del matí des de l’ajuntament de Pinet. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 5 hores. Presenta una dificultat mitja-alta i mereix la pena descobrir el surar més meridional dels existents a la Comunitat Valenciana caracteritzat per la seua bellesa i raresa botànica.

Pel que fa al diumenge 11 d’octubre, la ruta serà a Castelló de Rugat, i començarà a les 9:00h, des de l’aparcament del poliesportiu municipal. El recorregut té una longitud d’ 10 km i una durada aproximada de 4 hores, amb una dificultat mitja que convida a gaudir del magnífic entorn.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’ESET ONTINET renova a Nacho Castelló i Pablo Roselló

. Després de l’anunci de l’ascens a Lliga EBA, el Club Martínez Valls Bàsquet està …