La Pobla del Duc aprova per unanimitat declarar essencials els serveis socials

0

L’últim ple celebrat a la Pobla del Duc va aprovar per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern socialista que declara els servicis socials com a servicis essencials «la qual cosa ens permetrà millorar els serveis socials, especialment l’atenció a les persones en situació de dependència que durant tant de temps ha deixat de banda l’anterior govern de la Generalitat» recorda la regidora de servicis socials, Carmen Català. La Pobla del Duc podrà contractar a més personal qualificat sense que l’Estat ho impedisca la qual cosa, «a més de reduir la desocupació, contribuirà a una millor i més immediata atenció a les persones que més ho necessiten», assenyala Català.

I és que la Llei 13/2016, de 23 de desembre, establix que les entitats locals amplien les seues competències a “la planificació, coordinació i finançament autonòmic dels recursos necessaris per a l’atenció de les persones en situació de dependència, especialment els relatius als servicis de promoció de l’autonomia personal, servicis d’ajuda a domicili i l’activitat d’aplicació tècnica de l’instrument de valoració”. En consonància, la Generalitat Valenciana ha incrementat en 20 milions d’euros la inversió per al desenvolupament dels Serveis Socials i l’Atenció a la Dependència en els Ajuntaments.

Per això, tal i com explica la responsable de servicis socials en l’ajuntament, Carmen Català, «Per a evitar dubtes en la interpretació de la normativa vigent i superar les limitacions en les contractacions de personal que imposa l’Administració General de l’Estat, s’ha consensuat un text amb la Federació de Municipis i Províncies que facilita la implantació del nou model de serveis socials en tots els municipis». En resum, conclou Català, «podrem desenvolupar la nostra autonomia local com ha poble en quant als servicis socials a través de l’“atenció bàsica”, amb un increment pressupostari que ens permetrà un major finançament per a la contractació de professionals que formaran part dels equips multidisciplinaris».

La Pobla del Duc és pionera en l’atenció que proporciona als majors ja que compta, sufragat amb fons propis, amb un programa d’atenció a persones majors de gestió municipal amb 23 usuaris que són atesos des de les 8,30h fins les 18,30h amb 4h setmanals de gimnàstica rehabilitadora. A més, pròximament, es posarà en marxa en un programa de transport des del domicili al centre i del centre al domicili amb l’adquisició una furgoneta adaptada per facilitar esta tasca.

Pel que fa al servei d’atenció a domicili també s’ha ampliat l’horari donant servei a més usuaris i contractant el personal d’una borsa de treball que tenim a l’Ajuntament. Així i tot, indica Català «Tot es millorable, i este Ajuntament treballa i seguirà treballant per afavorir el benestar i la màxima autonomia en el seu entorn».

Font: Ajuntament de la Pobla del Duc

Publicitat