12/06/2024 - 21:31
Més

  Hisenda rebaixa un 27% els valors cadastrals d’Agullent a petició de l’Ajuntament

  Altres notícies

  El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha concedit a l’Ajuntament d’Agullent la reducció dels valors cadastrals fixats a l’anterior revisió cadastral que es va aplicar a partir del 2008.

  Els nous coeficients aplicats pel ministeri suposaran una reducció del valor cadastral dels immobles del 27%. Aquesta reducció aplega just a temps, doncs precisament aquest any se li exhauria a l’Ajuntament d’Agullent la possibilitat que marca la llei de reduir els gravàmens de l’IBI, que el consistori agullentí, als darrers sis anys, havia baixat per davall del mínim establert , per a compensar els alts valors cadastrals aplicats a la localitat. De fet aquesta reducció de les taxes municipals havia possibilitat que els elevats valors cadastrals no repercutiren sobre les butxaques del veïns de la localitat a l’hora de pagar l’IBI, sinó que l’ajuntament havia assumit una reducció voluntària de la recaptació.

  La reducció del Ministeri dels valors cadastrals aplega just a temps, doncs enguany l’Ajuntament d’Agullent ja estava obligat per llei a restablir el tipus de gravamen mínim per a l’IBI urbana al 0,40%, pujada que els veïns no notaran, doncs es compensarà per la mesura del ministeri. Des de l’alcaldia s’ha explicat que encara que la reducció d’un 27% del valor cadastral dels immobles no es notarà directament a l’hora de pagar l’IBI, “sí que es farà patent en altres impostos que tenen com a referencia els valors cadastrals, ja siga l’impost de transmissions patrimonials, successions o donacions, en l’IRPF… a l’hora de ser beneficiari de beques d’estudis, etc”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -