Paraules de felicitació i agraïment en l’acte de celebració del 130 aniversari de Caixa Ontinyent

0

En la vesprada d’ahir el Centre Cultural Caixa Ontinyent va acollir l’acte de celebració del 130 aniversari de Caixa Ontinyent, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Alberto fabra, el conseller d’Economia, Máximo Buch, altres càrrecs de la Conselleria, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, el director general de l’entitat, Vicente Penadés, a més de directius, membres del Consell d’administració i empleats de la caixa.

Durant l’acte van intervenir els principals representants de les diferents institucions, que van aportar les seues valoracions sobre l’aniversari que s’estava celebrant.

Jorge Rodríguez va voler donar l’enhorabona a la caixa en nom de la ciutat i va agrair el treball del seu president, Antonio Carbonell. Va destacar que Caixa Ontinyent era el producte d’una societat com l’ontinyentina, basada en la prudència, el trellat i l’estima al territori, a la vegada que va destacar la imprescindible col·laboració de l’entitat des de sempre i la gran tasca que fa amb la seua obra social.

Rodríguez també va agrair al president Fabra la seua presència a l’acte, a la vegada que va destacar que “són molts els assumptes que esta ciutat té pendents amb la Generalitat, s’ha pogut comprovar, és molt el malestar que en determinades qüestions hi ha, moltes les coses que hi ha que reivindicar”, i va emplaçar al President a celebrar una reunió per tractar els diferents temes en altra ocasió, ja que “hui és el dia de Caixa Ontinyent”.

Per la seua banda, el president de l’entitat, Antonio Carbonell, destacava que la seua presència en el càrrec era possible gràcies al manteniment, en les generacions prèvies, de “l’esperit fundacional de l’entitat”, assegurant que calia seguir eixe camí “per a poder transmetre a les generacions futures una entitat viva, forta i unida”.

Carbonell va destacar que “som un referent de gestió financera i participem activament en totes aquelles iniciatives que fomenten el creixement econòmic i l’emprenedoria en la nostra zona d’actuació”, i va plantejar nous reptes, relacionats amb l’augment de les oficines i el volum de clients i negoci, però sempre mantenint “una política sostenible de reversió de beneficis a la societat a través de la nostra obra social”. A més, va plantejar que aquestes iniciatives podran portar-se a terme gràcies a una plantilla qualificada, un equip directiu implicat, i sobretot, gràcies a la confiança dels clients.

El director general de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés, va explicar durant la seua intervenció el projecte de remodelació de la seu central de la caixa, que té com a objectius concentrar els serveis bàsics en un sol edifici, millorar els serveis oferits a través d’implementar millores tecnològiques, i instal·lar els mecanismes que permeten aconseguir l’eficiència energètica. A més, es buscarà aconseguir l’accessibilitat més gran possible a tot l’edifici.

Penadés explicava que l’actual edifici no s’enderrocarà per complet, ja que es mantindrà l’estructura bàsica, i el nou edifici tindrà una grandària semblant, però un major aprofitament de l’espai. El director general també va informar sobre les dates d’execució de les obres, que començaran el primer trimestre de 2015 i s’espera que tinguen una durada de 12 a 15 mesos.

Per últim, el President Fabra va destacar l’esperit de la caixa, que ha perdurat des de la seua constitució, i va elogiar la proximitat de l’entitat amb les persones, els sectors productius i els diferents municipis. Fabra va definir Caixa Ontinyent com una institució basada en la humilitat, la professionalitat, el tracte directe i la complicitat, i va considerar que “la diferencia entre caja y banco es que la caja tiene alma, tiene ojos, y tiene esa necesidad de colaborar y fusionarse con la persona, que es el cliente”.

També va destacar que és l’única caixa valenciana que continua existint, gràcies al compromís de l’entitat, que ha sigut major que qualsevol repte, i va incidir en l’ampliació de sucursals i la remodelació de la seu central,  que permetran que Caixa Ontinyent siga una caixa moderna, que preste el mateix servei que qualsevol altra entitat més gran. Finalment, va col·locar a l’entitat com un referent estatal i va agrair la seua obra social, centrada en el medi ambient, el patrimoni cultural i les necessitats de les persones més vulnerables.

Publicitat