Ontinyent supera en un 45% la mitjana autonòmica de reciclatge per habitant

0

Els veïns i veïnes d’Ontinyent reciclen un 45% més que la mitjana dels valencians. Les últimes dades de la recollida selectiva de residus a la ciutat apunten que cada ontinyentí ha reciclat 50 quilos de residus, per 34’2 de la mitjana autonòmica per habitant. En concret, en 2015 cada ontinyentí ha reciclat una mitjana de 21’3 quilos de vidre, 14’7 de paper i cartró i 13’7 de plàstic i envasos, front als 15’7, 10’5 i 8 kgs per habitant que recicla cada valencià als contenidors verd, blau i groc, respectivament.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, ha mostrat la seua satisfacció per estes xifres, agraint a la ciutadania “la seua bona consciència mediambiental i la magnífica resposta que donen els nostres veïns i veïnes a les diferents accions que fem per fomentar el reciclatge”, assenyalava.

En aquest sentit, cal recordar que la ciutat està a punt d’aconseguir l’objectiu de reciclar 200.000 kgs de vidre en tres mesos, al marc del concurs “Pobles Envidriables”, organitzat per la Generalitat Valenciana i Ecovidrio, pel qual Ontinyent pot optar a la construcció d’un parc infantil amb zones de joc de 200m2. A més de la campanya de dinamització que està tenint lloc al marc d’aquest concurs, la regidoria de Sostenibilitat ha aprofitat en aquest primer trimestre de l’any el repartiment dels 17.000 calendaris de recollida de fem per a desmuntar al revers d’aquestos les raons que habitualment es donen per a no reciclar.

Publicitat