Ontinyent subvenciona la taxa del fem a 334 famílies amb ingressos inferiors al salari mínim

194 d’estos nuclis familiars quedaran exempts al 100% del pagament de la taxa 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat hui la concessió d’ajudes per al pagament de la taxa municipal de recollida de fem a 334 nuclis familiars amb ingressos inferiors al Salari Mínim Interprofessional (SMI) que aquest any es troba en 645,30 euros. En concret, l’Ajuntament cobrirà el 100% de la taxa de fem per a aquells casos on els ingressos familiars siguen inferiors al 75% del SMI (194 nuclis familiars); per a casos on els ingressos de la família siguen d’entre el 75% i el 90% del SMI la subvenció cobreix el 75% de la taxa (41 de les sol·licituds); i per a famílies amb ingressos d’entre el 90% i el 100% del SMI (99 dels casos) la subvenció cobreix el 50% de la taxa.

Es tracta d’uns beneficis fiscals contemplats en l’article 8 de l’Ordenança Fiscal Reguladora del Servei de Recollida de Fem, i que es van introduir per primera volta en la revisió que el regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, va realitzar en l’exercici de 2012. Els beneficiaris d’estes ajudes també es poden veure exonerades total o parcialment del pagament de la taxa municipal de subministrament domiciliari d’aigües aprovada al plenari del passat mes de març a proposta de Quesada, qui explicava que “les institucions públiques han d’estar al costat d’aquells que més ho necessiten, i més en estos moments, als quals qualsevol xicoteta ajuda pot resultar beneficiosa. La bona gestió econòmica que està fent el Govern d’Ontinyent ens permet prendre mesures com aquesta per afavorir l’economia d’aquells que més ho necessiten, a l’igual que també vam fer amb l’ordenança de fiscal de l’aigua”, assenyalava.

El programa, que ha rebut aquest any 225 sol·licituds més que en l’any 2012, quan es va posar en marxa per primera vegada, està sent gestionat pel Departament de Serveis Socials, que ha replegat i tramitat les peticions. El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, que coordina aquest departament, ha recalcat la importància de “seguir apostant des de l’Ajuntament d’Ontinyent per la política social, quan el Govern Central i la Generalitat deixen de costat a jubilats, pensionistes i aturats com a conseqüència de les retallades imposades. Hem d’intentar pal·liar la desfeta que estan fent altres administracions amb l’excusa de la crisi econòmica, que aprofiten per a estafar-nos”, apuntava el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …