Ontinyent s’adhereix al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible

0

L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha adherit al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible, presentat esta setmana en el marc de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible que ha organitzat la Conselleria d’Habitatge. L’acte de presentació d’aquest pacte comptava amb la presencia de més de 40 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, estant Ontinyent representat pel regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras.

La regidora explicava que el consistori ontinyentí va formalitzar la seua adhesió en la Junta de Govern del passat divendres, on es va aprovar recolzar aquest document que te entre els seus objectius humanitzar les ciutats, potenciar el transport públic, gestionar eficaçment el trànsit, suprimir barreres arquitectòniques i reduir emissions i sorolls, entre d’altres.

Per altra banda, la ciutat ha impulsat hui l’organització d’activitats escolars per celebrar hui el Dia Europeu Sense Cotxes, en el marc de les Jornades de Sostenibilitat i Mobilitat que estan tenint lloc esta setmana en Ontinyent. Així, des de l’Ajuntament es feia una crida als centres que compten amb “camins escolars segurs” (CEIP Bonavista, CEIP Rafael Juan Vidal i IES l’Estació) a promoure un ús especialment actiu d’estos camins, deixant de banda l’ús de vehicles a motor. A més a més, s’ha facilitat pintura, màscares, pinzells, guants i material per tal que en estos centres s’elaboraren murals commemoratius del dia de hui. Els col·legis, a més a més, han organitzat altres activitats per commemorar esta data.

Entre les properes activitats a les Jornades de Sostenibilitat i Mobilitat es troben aquest divendres la projecció de “Bicicletas vs Coches” a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent; una bicicletada nocturna amb sopar al Pou Clar des de les 21:00 hores; i la conferència “La volta al món en bicicleta” dissabte a les 19:00 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, a càrrec de Xavi Narro.

Font: Ajuntament d’Ontinyent