20/05/2024 - 5:05
Més

  Ontinyent redueix en festes més d’un 40% els residus a la via pública en col•locar 200 papereres addicionals

  Altres notícies

  L’augment del nombre de persones que han gaudit de les festes d’Ontinyent, fins a 180.000 segons la Policia Local, no ha disparat la brutícia a la via pública. Segons el balanç fet per l’empresa de neteja i recollida de fem, si bé es va reforçar el dispositiu de neteja viària, s’ha reduït quasi a la meitat la brutícia als carrers de la ciutat des del 22 al 25 d’agost. En concret, la mesura més efectiva ha sigut disposar 200 papereres addicionals al llarg del recorregut de l’entrada de festes, que ha permés que els assistents als actes tingueren millor accés a un punt on dipositar els residus i no els llençaren a la via pública.

  L’empresa concessionària del servei de neteja ha destacat positivament la coordinació amb la policia i la resta de serveis municipals per a anticipar la tasca de recollida del fem, així com el bon funcionament d’aquestes papereres de cartró disposades al carrer Daniel Gil i altres indrets concorreguts en les festes de moros i cristians d’Ontinyent. Les 200 papereres addicionals, disposades per part de la Societat de Festers, “han evitat la proliferació de residus en la via pública i la reducció de les tasques de neteja”, segons l’informe de l’empresa de neteja.

  La quantitat total de fem recollit ha sigut de 173 tones de residus, 2 tones més que l’any passat i 10 més que fa dos anys, la qual cosa corrobora l’augment d’afluència de públic als actes de festes, més notable encara tenint en compte “la paulatina millora dels hàbits de comportament de la ciutadania”, de la qual fa gal·la l’informe. El document també agraeix “el comportament que en general ha tingut la població i sobretot l’actitud col·laboradora i proactiva que sempre ha mostrat l’Ajuntament d’Ontinyent”.

  La recollida del fem es va dur a terme en tres torns, un de matí, un de vesprada i un de nit, a més d’un torn específic que es va haver d’habilitar per als dipòsits de fem fora d’horari que van fer algunes comparses. El dispositiu, de més de 30 persones, es va coordinar 24 hores al dia des del dijous 22 al diumenge 25 d’agost. Com a aspectes a millorar, l’informe destaca el desbordament de contenidors de vidre el divendres 23, encara que es va resoldre el mateix dia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -