Ontinyent recuperarà el requisit lingüístic del valencià per poder treballar a l’ajuntament

0
Imatge d'arxiu

El govern municipal d’Ontinyent ha anunciat la seua intenció de recuperar el requisit lingüístic del valencià per poder treballar a l’ajuntament. Este requisit lingüístic va deixar de ser obligatori en setembre de 2009, en ser derogat pel govern de l’exalcaldesa del PP, Lina Insa, passant des d’aquell moment a ser un mèrit i no una obligació.

Ara, els grups municipals de PSPV-PSOE i Compromís, amb el vist-i-plau dels sindicats de l’ajuntament UGT, CCOO i STA, presentaran en el pròxim ple del mes de desembre d’Ontinyent una proposta per la qual es recuperarà la necessitat de comptar amb el certificat corresponent de la Junta Qualifiadora de Coneixements del Valencià (JQCV) per poder treballar a l’ajuntament de la ciutat.

Des del govern municipal, el regidor de Personal, Joan Sanchis, ha afirmat que la recuperació pretén “dignificar la llengua, i alhora assegurar l’atenció correcta a tota la ciutadania en tots els idiomes oficials”. Sanchis recorda que tant Ontinyent com la Vall d’Albaida en general és una zona valencianoparlant, i que esta mesura per tant promourà la llengua majoritària que es parla a la zona.

No obstant, el regidor també explicava que “el grau de coneixement del valencià que s’exigirà variarà segons la tasca que es desenvolupe al consistori i l’atenció al públic que s’haja de fer”.