La històrica reivindicació dels veïns de Sant Josep de comptar amb un servei d’atenció policial propi és per fi una realitat. L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat hui en marxa “Infopolicia Sant Josep” en una antiga construcció municipal en desús al Parc del Mestre Ferrero, que s’ha adequat per atendre les incidències que els presenten els veïns i veïnes, a més de servir com a punt d’informació municipal i registre auxiliar d’entrada.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava la instal·lació acompanyat pels regidors Joan Sanchis (Govern Obert), Tudi Guillem (Seguretat), Manuel Cuesta (Obres) i Virtudes González (Ciutadania), així com una ampla representació de l’Associació de Veïns de Sant Josep, destacava que la inauguració d’aquest espai “és un nou pas endavant en l’aposta del Govern d’Ontinyent per acostar la policia i els serveis municipals als barris. Aquesta reivindicació ja la feiem en 2007 des de l’oposició, en la legislatura passada vam actuar en conseqüència tornant al casc urbà la prefectura de policia, i en esta ens vam comprometre a crear nous punts d’infopolicia, com hem fet primer a Sant Rafel i ara a Sant Josep”, recordava.

Des de l’associació de Veïns de Sant Josep, Dolors Alsina mostrava la satisfacció del col·lectiu “perquè s’ha fet realitat una petició que feia molts anys que demanàvem, i que sense dubte és un avanç i una millora per al nostre barri”, manifestava.

Joan Sanchis explicava que “Infopolicia Sant Josep” prestarà atenció al públic de dilluns a divendres de 10:00 a 12:00 del matí, tot i que els agents de “Policia de Barri” poden estar en aquest punt en altres moments del dia. Quant al seu funcionament, els veïns podran posar en coneixement de la policia les situacions que puguen afectar la convivència, seguretat o trànsit; informar-se sobre diferents aspectes municipals i a més a més servirà com a registre auxiliar d’entrada de l’ajuntament, evitant així desplaçaments de la gent del barri quan vullguen presentar instàncies o sol·licituds.

“Infopolicia Sant Josep” es troba als antics lavabos del Parc Mestre Ferrero, que estaven en desús, una instal·lació que ara s’ha recuperat per destinar-la a altres usos. L’espai, de 37m2 de superfície construïda, consta d’un despatx climatitzat i un lavabo, i la seua adequació ha inclòs tasques de demolició, habilitació d’espai interior i compartimentació, substitució de fusteries exteriors, reparació i sanejament d’elements de construcció exteriors i revestiments amb diferents materials. El cost de l’actuació ha estat de 27.900 euros a càrrec del pressupost municipal d’enguany.